Danfoss lander endnu et stærkt årsregnskab med vækst

27. februar 2020 Erhverv

Danfoss leverer stærke resultater og fortsætter med at investere massivt i kerneforretningerne for at være i front og være den mest attraktive teknologipartner for vore kunder. Det oplyser Danfoss i en pressemeddelelse torsdag morgen.

Danfoss har i 2019 øget omsætningen med 3 procent til 6,3 milliarder euro og levere en indtjening fra driften der steg 6 procent til 771 millioner euro. Et driftsresultat, der historisk set er rekordhøjt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“2019 har været et godt år for Danfoss. Vi har løftet indtjeningen, og vi er vokset i et marked, der gennem året var præget af usikkerhed. De globale mega-trends fortsætter med at forandre verden omkring os. Det skaber nye muligheder for Danfoss. For eksempel betyder det store globale fokus på at løse klimaudfordringerne, at der er brug for teknologi og løsninger i forhold til energieffektivitet, sektorkobling samt elektrificering og grøn energi. Her er Danfoss’ løsninger mere relevante end nogensinde før,” siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss, i en kommentar til regnskabet.

Danfoss fortsatte i 2019 de høje investeringer i nye innovative løsninger. Således voksede investeringerne i innovation med 7 procent til 272 millioner euro, svarende til 4,3 procent af omsætningen.

For yderligere at styrke kerneforretningerne købte Danfoss i 2019 fire virksomheder. Disse målrettede tilkøb har tilføjet nye teknologier til produktprogrammet, for eksempel med henblik på at elektrificere busser, trucks, off-highway køretøjer og marinefartøjer, samt smarte løsninger baseret på kunstig intelligens til at optimere varmesystemer i bygninger og fjernvarmenettet, skriver Danfoss.

Senest har Danfoss indgået en aftale om at overtage amerikanske Eaton’s hydraulikforretning for derigennem at blive blandt verdens absolut ledende inden for mobil- og industrihydraulik, som er en af Danfoss’ kerneforretninger.

Danfoss har også sat et nyt ambitiøst mål om at blive CO2 neutral senest i 2030. Siden 2007 har Danfoss reduceret sit energiforbrug med 45 procent og sin udledning af CO2 med 33 procent, primært i kraft af energibesparende projekter i koncernens største fabrikker over hele verden.

I denne uge meldte Danfoss også ud, at Danfoss har en ny målsætning om at løfte andelen af kvindelige ledere til at udgøre 25 procent i 2022 og 30 procent i 2025.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk