Danfoss leverer robuste resultater på trods af Corona

12. august 2020 Erhverv

COVID-19 har påvirket omsætning og indtjening i halvåret – Globalt fokus på infrastruktur og den grønne omstilling betyder, at Danfoss teknologier er mere relevante end nogensinde før.

I første halvår af 2020 landede Danfoss’ omsætning på 2,9 milliarder euro, hvilket er 10% lavere end ved halvåret sidste år. Indtjeningen fra driften (EBITA) endte på 309 millioner euro, 19% lavere end sidste år, med en EBITA-margin på 10,8% mod 12,1% i første halvår 2019.

”Jeg er stolt over, hvordan vores teams over hele verden har håndteret den vanskelige situation. Vi har reageret hurtigt med fokus på medarbejdernes sikkerhed. Vi har fastholdt vores medarbejdere, serviceret vores kunder og styret vores omkostninger i forhold til det lavere aktivitetsniveau. Vi har holdt fabrikkerne i gang globalt og styrket vores digitale tilstedeværelse over for vores kunder og leverandører. Samtidig har vi holdt fokus på vores strategiske retning,” siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første halvår af 2020 var præget af COVID-19 pandemien, som fortsat betyder en udpræget global volatilitet og usikkerhed. Alle regioner og størstedelen af de markedssegmenter, som Danfoss opererer i, har været påvirkede.

Danfoss har set den største negative påvirkning af salget i april og maj efterfulgt af en periodevis forbedring mod slutningen af 2. kvartal. På den positive side ser Danfoss tegn på, at salget i Asien stabiliserer sig. Kina har genvundet sin styrke og var i andet kvartal tilbage med rekordsalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

På tværs af Europa ser Danfoss også tegn på bedring i forhold til det lave niveau i starten af 2. kvartal. Derimod er salget i Nordamerika, Latin Amerika og Indien fortsat hårdt ramt af effekterne fra COVID-19.

“Selvom vi forventer, at resten af 2020 vil være påvirket af pandemien, og der fortsat er stor usikkerhed på mange markeder, tror vi på en gradvis genopretning. Danfoss bliver imidlertid valgt som den foretrukne teknologipartner af nogle af verdens største virksomheder, blandt andet på elektrificeringsområdet, og det giver os en optimistisk tro på fremtiden,” siger Kim Fausing.

Den 27. maj 2020 valgte Danfoss at suspendere sine forventninger til 2020 på grund af den lave sigtbarhed og øgede usikkerhed som følge af COVID-19 og den potentielle effekt på slutmarkeder.

Usikkerheden er fortsat Classified as Business højere end normalt, men baseret på resultaterne for første halvår 2020, kan Danfoss nu igen offentliggøre sine forventninger for 2020, der er på niveau med de udmeldte forventninger forud for COVID-19.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
18. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Skt. Hans i Præstegårdshaven i Ulkebøl

18. juni 2021 Kultur

Ulkebøl Kirke vil fortsætte den gamle tradition med Skt. Hansfest i Præstegårdshaven på Bjørnemosen d. 23. juni kl. 19.00 Det er en gammel tradition i Ulkebøl, som mange husker fra deres barndom og ungdom. I 2019 fik vi taget den op igen, og sidste år måtte vi desværre aflyse Sankt Hansfesten på grund af corona, […]

Læs mere...