Danfoss skal betale bøde på omkring 30 millioner kroner

2. januar 2023 Erhverv

I en fireårig periode har Danfoss – set med amerikanske øjne – handlet med de forkerte. USA har vidtrækkende sanktioner mod Sudan, Syrien og Iran og det ulovlige ligger i, at Danfoss har handlet med landene og modtaget penge derfra i perioden 2013-2017, hvor betalinger er gået ind på virksomhedens amerikanske bankkonti i De Forenede Arabiske Emirater, bekræfter Danfoss i en pressemeddelse.

Det skriver DR.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er tale om salg af køle- og varmeelementer og andre komponenter, som ifølge det amerikanske finansministerium har ført til 225 mulige sanktionsbrud. Danfoss skriver i en pressemeddelelse, at de i 2017 selv henvendte sig til de amerikanske myndigheder om sanktionsbruddene. I forliget lyder det dog, at de amerikanske myndigheder allerede var klar over Danfoss‘ mulige sanktionsbrud, da virksomheden henvendte sig. Derfor betragtes sagen ikke som en ‘frivillig offentliggørelse’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forliget pålægger Danfoss at betale en bøde på omkring 4,4 millioner dollars – svarende til 30 millioner kroner.

‘Der er ikke solgt produkter underlagt sanktioner eller eksportkontrol. De potentielle overtrædelser fandt sted, da et datterselskab accepterede betalinger til og fra kunder i sanktionerede jurisdiktioner til en amerikansk bankkonto i Forenede Arabiske Emirater’, skriver Danfoss i pressemeddelelsen på deres amerikanske hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...