Danfoss-topchef: Gør det nu ikke for svært at ansatte udlændinge

10. juli 2015 Erhverv

Hvis det bliver for besværligt at ansætte udlændinge i Danmark, så ansætter vi dem jo bare et andet sted, og det er rigtig skidt for Danmark. Det er faktisk et kæmpeproblem.danfoss2

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan lyder den kontante melding fra Danfoss-topchef Niels Bjørn Christiansen i debatten om mangel på kvalificeret og eksempelvis udenlandsk arbejdskraft i Danmark.

“En af de store udfordringer vi helt sikkert får i Danmark, er adgangen til tilstrækkelig og relevant arbejdskraft. Så jeg synes, man skal passe på med at lukke kilderne for at tilvejebringe den arbejdskraft”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siger Niels Bjørn Christiansen i et interview med P1 Business ikke mindst med henvisning til den netop overståede valgkamp, hvor udenlandsk arbejdskraft igen var på dagsordenen.

Der skal bevisførelse tildanfoss5

Dansk Folkeparti, et af den nye Venstre-regeringens vigtigste støttepartier, stod ikke alene med en ide om at indføre en slags bevisførelse for virksomheder, der ønsker at ansætte en udlænding.

Artiklen fortsætter under annoncen

De skal således bevise, at en dansker ikke kan tage jobbet. Samtidig er Dansk Folkeparti det absolut største parti på Danfoss’ egen hjemstavn i Sønderjylland.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...