Danfoss-topchef: Gør det nu ikke for svært at ansatte udlændinge

10. juli 2015 Erhverv

Hvis det bliver for besværligt at ansætte udlændinge i Danmark, så ansætter vi dem jo bare et andet sted, og det er rigtig skidt for Danmark. Det er faktisk et kæmpeproblem.danfoss2

Artiklen fortsætter under annoncen

site-wrapper-processed”>

Sådan lyder den kontante melding fra Danfoss-topchef Niels Bjørn Christiansen i debatten om mangel på kvalificeret og eksempelvis udenlandsk arbejdskraft i Danmark.

“En af de store udfordringer vi helt sikkert får i Danmark, er adgangen til tilstrækkelig og relevant arbejdskraft. Så jeg synes, man skal passe på med at lukke kilderne for at tilvejebringe den arbejdskraft”.

Siger Niels Bjørn Christiansen i et interview med P1 Business ikke mindst med henvisning til den netop overståede valgkamp, hvor udenlandsk arbejdskraft igen var på dagsordenen.

Der skal bevisførelse tildanfoss5

Dansk Folkeparti, et af den nye Venstre-regeringens vigtigste støttepartier, stod ikke alene med en ide om at indføre en slags bevisførelse for virksomheder, der ønsker at ansætte en udlænding.

De skal således bevise, at en dansker ikke kan tage jobbet. Samtidig er Dansk Folkeparti det absolut største parti på Danfoss’ egen hjemstavn i Sønderjylland.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk