Danfoss vil erobre andele af attraktivt milliardmarked

16. april 2021 Erhverv

Det globale marked for hastighedsstyrede pumper er en milliardindustri, der vokser sig større og større i  takt med den stigende urbanisering. Syddansk Universitet er sammen med Danfoss indgået i et projekt med  Fachhochschule Kiel, som skal sikre udviklingen af den mest energieffektive løsning på markedet for  pumpestyringer.

Et nyt samarbejde er netop gået i gang med at udvikle fremtidens hastighedsstyring til pumper. En løsning  som potentielt kan betyde massive energibesparelser og dermed store reduktioner af CO2 udledningen globalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Danfoss Drives, som sammen med Danfoss Silicon Power, Center for Industriel Elektronik og Fachhochschule Kiel er samarbejdspartnere i projektet ’HiCoMMID’.

Projektet har modtaget en  bevilling på 29 millioner kroner fra Energistyrelsen.

”Det er en betydelig mulighed for Danfoss. Vi tror på, at vi med hastighedsstyring, en integreret løsning og ultrahøj virkningsgrad sidder med den vindende formel på et voksende marked for pumpestyringer”, siger  direktør for Teknologi og Innovation hos Danfoss Drives, Niels Gade i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”En stor del af verdens pumper kører stadig direkte på elnettet. ’HiCoMMID’-projektet vil udvikle nye løsninger, som skal gøre det attraktivt for slutbrugere og OEM’er at hastighedsstyre alle pumper,” siger Niels Gade.

Helt konkret er det projektets ambitiøse mål at udvikle en energibesparende, brugervenlig og pålidelig  integreret motorstyring, som er mere kompakt og dermed fylder mindre end de løsninger vi kender i dag.

”Og så skal det være en billig løsning. Det er en topprioritet. Løsningen skal være attraktiv på markedet for  hastighedstyrede pumper. Den mest attraktive løsning”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det globale energiforbrug kan reduceres massivt ved at hastighedstyre pumper. Det er ganske simpelt. Mindsker du pumpens hastighed, når der ikke er behov for, at den kører på fuld styrke, reducerer det   energiforbruget med op til 40 procent i den enkelte pumpe. Og når pumper står for mellem 20 og 60  procent af det totale energiforbrug i virksomheder inden for olie-, gas-, fødevare og kemikalieindustrien, så er den totale sum af potentiel energibesparelse enorm.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOFs online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse med […]

Læs mere...