Danfoss vil have flere kvindelige ledere

25. februar 2020 Erhverv

Danfoss sætter nu en ambitiøs plan i gang, der skal sikre, at antallet af kvinder med lederansvar stiger markant over de kommende fem år. Med en række nye initiativer er det målet at få andelen af kvindelige ledere til at vokse fra 20 procent i dag til 30 procent om fem år.

”I Danfoss opererer vi i en verden, der konstant forandrer og udvikler sig. Derfor skal vi være en mangfoldig arbejdsplads med de bedste medarbejdere, som kan udfordre os, og som kan komme med nye ideer og indgangsvinkler. I en verden, hvor kønsopdelingen er omkring 50:50, skal vi sikre, at vi ikke går glip af de kvindelige talenter og får de bedste mennesker ind. Diversitet i bred forstand og på alle niveauer er afgørende for at skabe de bedste løsninger til vores kunder og fastholde Danfoss som en spændende arbejdsplads med højt til loftet. Det er simpelthen det rigtige for os at gøre,” siger Kim Fausing, CEO i Danfoss.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag er 30 procent af de ansatte i Danfoss kvinder, men der er kun 20 procent af ledelsesposterne, der er besat af kvinder. Derfor bliver det nu et fokusområde for hele Danfoss’ globale organisation at sikre, at man øger antallet af kvindelige ledere med 50 procent.

”Vi er nået langt, men vi må også erkende, at det kræver en ekstraordinær indsats for at nå vores ambitiøse mål. Vi er nødt til at gå nye og utraditionelle veje, udfordre os selv og sende et utvetydigt signal – til os selv om, at denne indsats har meget høj prioritet og til vores omverden, at Danfoss er en attraktivt virksomhed for begge køn”, siger Danfoss’ HR-direktør Ilonka Nussbaumer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med overskriften – ‘Diversitet og inklusion’, sætter Danfoss nu en lang række markante og konkrete indsatser i værk. Det handler om i endnu højere grad end hidtil at fortælle om Danfoss som arbejdsplads og om de mange muligheder, man har som medarbejder. Der kommer styrket fokus på rekrutteringsprocessen, på at fastholde talentfulde kvinder, og på at udvikle og styrke kvindelige medarbejdere til at blive morgendagens succesrige ledere.

Det betyder blandt andet, at flere kvindelige kandidater allerede i studietiden skal knyttes tættere til Danfoss gennem praktikker, studiejob, mentorordninger og Danfoss netværk. At der sikres en 50/50 fordeling i Danfoss’ postgraduate og talent programmer. At kvindelige ansatte, som er tilknyttet Danfoss talentprogram, får en senior leder som mentor. Men også at kvinder får karrierecoaching som en del af deres udviklingsplaner. Og ikke mindst at alle Danfoss ledere vil blive trænet i at udøve inkluderende ledelse og får som mål at arbejde på at nå minimum 30% kvinder i deres lederteam inden 2025.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi ved, vores virksomhed såvel som vores branche har et flertal af mænd ansat. For os betyder dette kun, at vi har et ansvar for at gøre teknik og STEM uddannelserne endnu mere attraktive for kvinder. Som ingeniør- og teknologivirksomhed skal vi udnytte muligheden for at lede globalt og vise vejen for, at flere kvindelige ledere har og får en central betydning for virksomhedernes fremtidige udvikling”, siger Ilonka Nussbaumer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...