Danfoss vil levere klimaløsninger til newyorkerne

21. september 2019 Erhverv

Der er stor fokus på klimaet i disse dage med strejker, topmøder og World Cleanup Day, hvor folk går på gaden for at rydde op. Rent geografisk er blikket dog rettet mod New York City, hvor selvsamme klimatopmøde netop er blevet afholdt, og hvor der i næste uge er New York Climate Week.

I den forbindelse er den danske virksomhed Danfoss gået videre til finalen i en konkurrence om at levere den bedst mulige løsning på, hvordan byen kan overkomme og klare luftforurening og høje temperaturer. To ting der især er en udfordring i byerne, oplyser TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss foreslår, at man skifter gamle radiatorventiler ud med nye (Pressure Independent Control Valves) i bygninger, hvor varme- og kølesystemet er vandbaseret. Virksomheden anslår, at der kan spares helt op til 50 procent af den energi, der normalt bliver brugt til at varme eller køle bygningen.

 Tre danske virksomheder med i konkurrencen 

I alt er Danfoss oppe imod syv andre virksomheder, hvor to af dem er danske Rambøll og Novenco.

De skal alle sammen præsentere deres løsning for et panel bestående af repræsentanter fra New Yorks bystyre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker den 24. september, hvor vinderen af konkurrencen også findes.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Rette opgaver til de rette medarbejdere

26. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Kirsten Bachmann, Slesvigsk Parti, skriver: Vi bliver flere ældre fremover og færre til at tage vare på dem.  Det er nu på tide at vi som politikere ser på den rette opgave til de rette faggrupper. Vi skal se på, hvilke opgaver der kan udliciteres, så vores sundhedsfaglige personale har tid til at yde […]

Læs mere...