Daniel Rye fortæller om tiden efter han var gidsel i Syrien

20. maj 2022 Kultur

Sad du også på kanten af stolen, da du hørte Daniel Ryes både forfærdelige og gribende fortælling om sit fangenskab hos Islamisk Stat i Syrien?

Den 13. februar kan du opleve Daniel Rye i Alsions koncertsal, hvor han fortæller afslutningen på sin historie – og om at kæmpe sig fra kanten af mørket tilbage til livet, skriver arrangøren.

I april i år stod Daniel Rye igen ansigt til ansigt med en af de fangevogtere, som gjorde hans tid som gidsel til et helvede. To medlemmer af den gruppe brutale terrorister, der blev kendt som ‘The Beatles’, sad for retten i USA. Anklaget for blandt andet kidnapning, tortur og henrettelsen af flere gidsler. Og her var Daniel Rye et af kronvidnerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er gået godt otte år, siden Daniel Rye kom hjem fra sin skæbnesvangre rejse til Syrien, og den just overstående retssag markerede et slags punktum. Derfor er Daniel nu klar til at åbne yderligere op og ærligt fortælle om sin svære kamp for at bevare sig selv – både lige efter sin frigivelse, men også i årene efter.

Hudløst ærligt fortæller Daniel Rye i sit helt nye foredrag om sine otte år i frihed, og hvad de har bragt med sig af både glæder og bekymringer: Udfordringerne ved at tæmme en så voldsom historie, samtidig med at skulle se videoer, hvor ens venner blive slået ihjel og omtalt på forsiden af verdens aviser. Og udfordringen ved igen at skulle finde vejen tilbage til et almindeligt liv som fotograf og far.

Artiklen fortsætter under annoncen

For hvordan er det muligt at vende tilbage til livet efter så ekstrem en oplevelse og ikke mindst bevare sig selv?

Er det mørke, vi forsøger at fortrænge, nøglen til at genfinde meningen med livet?

Et spørgsmål han også har bearbejdet i sine møder med mennesker med andre traumatiske oplevelser i rygsækken – skildret i de populære DR- programmer Ud af mørket.

Du kan købe billet på Koncertsalen Alsions hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...