Dankortsalg: Benny Engelbrecht vil ikke have grundig undersøgelse

18. februar 2014 Erhverv

Socialdemokraten Benny Engelbrecht mener ikke, staten skal vente på, at et uvildigt ekspertudvalg kulegraver konsekvenserne ved et salg af Nets til en amerikansk pengetank. Adskillige mennesker er bekymrede for, hvad der sker med personfølsomme oplysninger.dankort

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er ingen grund til at lave undersøgelser, som trækker i langdrag. Lad os i stedet få svar hurtigst muligt, siger Benny Engelbrecht.

Hvis dankort-ejeren Nets bliver solgt til USA, kan ingen dansk lovgivning garantere, at følsomme persondata ikke bliver udleveret. Det skriver Berlingske. Nets, der står bag dankortet, betalingsservice og NemID, er i gang med at blive solgt, og to amerikanske konsortier er med i kampen om at købe Nets.

De amerikanske myndigheder har på grund af den såkaldte “Patriot Act”, der blev indført efter terrorangrebene i 2001, udvidede beføjelser til at overvåge og indsamle data.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...