Dankortsalg: Benny Engelbrecht vil ikke have grundig undersøgelse

18. februar 2014 Erhverv

Socialdemokraten Benny Engelbrecht mener ikke, staten skal vente på, at et uvildigt ekspertudvalg kulegraver konsekvenserne ved et salg af Nets til en amerikansk pengetank. Adskillige mennesker er bekymrede for, hvad der sker med personfølsomme oplysninger.dankort

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er ingen grund til at lave undersøgelser, som trækker i langdrag. Lad os i stedet få svar hurtigst muligt, siger Benny Engelbrecht.

Hvis dankort-ejeren Nets bliver solgt til USA, kan ingen dansk lovgivning garantere, at følsomme persondata ikke bliver udleveret. Det skriver Berlingske. Nets, der står bag dankortet, betalingsservice og NemID, er i gang med at blive solgt, og to amerikanske konsortier er med i kampen om at købe Nets.

De amerikanske myndigheder har på grund af den såkaldte “Patriot Act”, der blev indført efter terrorangrebene i 2001, udvidede beføjelser til at overvåge og indsamle data.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2021 Erhverv, Sydals

Als Pølser åbner ishus på Høruphav Havn

17. maj 2021 Erhverv

En havn uden et ishus er næsten utænkeligt, men sådan har det altid været på Høruphav Havn, men fra på søndag, kan der købes is, grillmad og kaffe, når ’Als Pølser & Isbar’ slår skodderne op. Det oplyser bestyrelsesformand Erling Høi-Nielsen i en skrivelse til medlemmerne af Høruphav Havn og Brolaug. ”Det er med stor […]

Læs mere...