Danmark lukker grænserne

13. marts 2020 COVID-19

Statsminister Mette Frederiksen oplyste fredag aften på et pressemøde, at Danmark nu lukker grænserne – og dermed bliver grænsen mod Tyskland også lukket.

Dette gælder ikke lastbilchauffører, der skal fragte varer ind i landet og har man arbejde i Danmark eller Tyskland får man lov at passere. Danske statsborgere har altid adgang til Danmark.

Rigspolitichef Thorkild Fogde forventer en ophobning af rejsende ved den dansk-tyske grænse de kommende dage.

Gælder fra i morgen lørdag den 14. marts 2020 klokken 12:00 og foreløbig til den 13. april 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udenrigsministeren Jeppe Kofod fraråder danskere at rejse ud, med mindre det er absolut nødvendigt.

“Jeg er sikker på, at vi kommer igennem det på en god måde. Det vil opleves voldsomt, men det er det værd. Ellers bliver konsekvenserne langt større. Vi står på ubetrådt land, og det er en situation, vi ikke har set før. Vi risikerer at underminere vores strategi, hvis vi fortsat tillader ind- og udrejse af landet”, sagde Mette Frederiksen på pressemødet som også fortalte, at der er tale om et reelt indrejseforbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den fulde grænsekontrol vil først være oppe at køre på fuld kraft om nogle dage og forsvaret vil blive sat på opgaven med at bevogte grænserne.

Udenrigsministeriet opfordrer alle danskere til at rejse hjem hurtigst muligt, da risiciene forbundet med rejser til alle lande er alvorlige. Det er dog ikke et dansk krav, at man forlader et givne land eller område.

Dem der har planer om påskeferie i udlandet, må aflyse deres planer. Der indføres grænsekontrol i hele landet. Politiet vil kontrollere udlændinge og sikre, at de har et såkaldt ‘anerkendelsesværdigt’ formål for at komme ind i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk