“danmark”-medlemmer kan få tilskud til medicinkøb i Tyskland

22. maj 2015 REGIONALT

Som det første tyske apotek har Rats Apotheke i Flensborg nu etableret it-systemer, så det tyske apotek kan indberette medicinkøb online til Sygeforsikringen “danmark”. Og det glæder formanden for den syd- og sønderjyske afdeling, Kristian Pallesen, Broager.

“Det er en ny mulighed, at man kan få tilskud på det tysk Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/05/download2.png” alt=”download” width=”225″ height=”225″ />e apotek efter samme regler som på danske apoteker”, oplyste Kristian Pallesen på årets repræsentantskabsmøde i foreningens syd- og sønderjyske afdeling. Han understreger dog, at det administrativt er mere besværligt, bl.a. fordi Sundhedsstyrelsen skal søges og godkende, før både det offentlige tilskud og tilskuddet fra “danmark” kan udbetales.

Men formanden forudser, at nogen vil formentlig benytte sig af tilbuddet, når man alligevel er i Flensborg for at købe ind.

Valg til poster

På repræsentantskabsmødet i Sygeforsikringen “danmark”s syd- og sønderjyske afdeling genvalgtes journalist Kristian Pallesen, Broager, som formand for bestyrelsen.

Til foreningens øverste myndighed, delegeretforsamlingen, nyvalgtes ingeniør Sieghard Sørensen, Ulkebøl, og revisor Birgitte Nissen, Haderslev, blev genvalgt.

Der var også valg til foreningens lokalbestyrelse, hvor fhv. filialdirektør Peter K. Nissen, Tønder, opnåede genvalg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk