Danmark og fem andre Schengenlande vil forlænge grænsekontrollen

8. marts 2018 112

Den nuværende danske grænsekontrol udløber 12. maj, men der er ikke grundlag for at stoppe den på det tidspunkt, mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

“Jeg ser ikke for mig, at vi kommer til at ophæve grænsekontrollen lige med det samme”, siger Støjberg ifølge TV Syd torsdag efter et EU-møde i Bruxelles.

Inger Støjberg ser ikke åbne danske grænser for sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her har ministre fra de seks Schengen-lande, der i dag har grænsekontrol, sat sig sammen i forlængelse af et EU-indenrigsministermøde. De seks Schengen-lande med grænsekontrol er Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Østrig og Frankrig.

EU’s migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, vil tilbage til kernen i Schengen-samarbejdet med åbne indre grænser og foreslår i stedet flere politikontroller i grænseområder og ved populære rejseruter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...