Danmark på Vippen: Forslag viser lovgivningens balancer og ubalancer

28. februar 2017 Politik Skrevet af: Ole Kæhler
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

”Siden Danmark på Vippen blev stiftet, har vi kæmpet for, at Folketinget indfører begrebet VVB – Vurdering af Virkninger på Balancen, hvor ministerierne skal gennemføre selvstændige balancevurderinger af regeringsforslag, der vil påvirke den geografiske balance og sammenhængskraften i Danmark væsentligt. Derfor er der i dag også stor grund til at rose VLAK-regeringen for det her tiltag,” siger Jakob Fastrup, formand for Danmark på Vippen.

Erhvervsministeriet oplyser, at konsekvensanalyserne både vil fokusere på de positive og negative virkninger for Det Lokale Danmark. Dermed får politikerne mulighed for at afveje hensynet til Det Lokale Danmark i forhold til andre interesser:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Et balancefilter skaber et langt mere gennemsigtigt system. Det betyder eksempelvis, at borgere i hele landet nu kan få et indblik i, hvad de enkelte lovforslag, som politikerne på Christiansborg fremsætter, konkret vil betyde for dem og deres område,” siger Jakob Fastrup i en pressemeddelelse.

Regeringens udspil kommer kun få dage, inden SFs forslag om netop et balancefilter skal behandles i Folketinget. Jakob Fastrup håber nu, at man herigennem kan sikre bred opbakning til konsekvensanalyserne:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som vi dokumenterede i evalueringen af Folketingets arbejde for et Danmark i balance, er der umiddelbart bred opbakning til et balancefilter i Folketinget. Derfor regner jeg også med, at et bredt flertal i Folketinget vil stemme for SFs forslag, så balancefilteret står ved magt, uanset hvilken farve regeringen har.”

SFs forslag om konsekvensanalyse af lovforslags virkninger på udviklingen i Det Lokale Danmark skal 1. behandles i Folketinget på torsdag.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)
Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...