Danmarks Besættelse mindes ved kasernen på lørdag

6. april 2022 Samfund

På lørdag mindes Danmarks besættelse 9. april 1940, og på Sønderborg kaserne vil flaget blive hejst på halv stang kl. 08:00.

Kl. 10:00 er der, traditionen tro, mindehøjtidelighed ved mindestenen på Gerlachsgade foran kasernen.

Det er Kontaktudvalget For De Militære Traditioner i Sønderborgområdet, der står for gennemførelsen af mindearrangementet på 82 års dagen for den tyske besættelse – en besættelse der kom til at vare i hele fem år – inden den tyske delkapitulation var en realitet 5. maj 1945 om morgenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil blive lagt buket af Kontaktudvalget, ved formanden J.P. Rasmussen, efterfulgt af kommunens buket der lægges af L. Larsen og slutteligt med Folk og Sikkerheds buket ved E. Lundsgaard.

Traditionen, som Hærens Sergentskole tidligere gennemførte, gennemføres nu af Kontaktudvalget, der repræsenterer 20 foreninger i lokalområdet. Kontaktudvalgets mange foreninger gennemfører i løbet af året talrige arrangementer. Det er blandt andet mindet om de mange allierede flybesætninger, der mistede livet på Als under Anden Verdenskrig som følge af luftkampe med tyske natjagere.

Artiklen fortsætter under annoncen

De Slesvigske Krige fylder også meget ved Kontaktudvalgets arrangementer, hvor næste arrangement drejer sig om anden slesvigske krig i 1864, når vi mindes de faldne 18. april på Dybbøl Banke.

Alle er velkomne til at deltage ved mindestenen på Gerlachsgade.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...