Dansk Byggeri og Sønderborg Kommune vil skrue mere op for erhvervsvenligheden

1. oktober 2019 Uncategorized

Sønderborg Kommune og Dansk Byggeri vil arbejde sammen om at gøre servicen og forholdene for de lokale virksomheder endnu bedre.

Under det årlige dialogmøde talte man om, hvad der helt konkret skal til.

Sønderborg Kommune blander sig med nogle af landets mest erhvervsvenlige kommuner i Dansk Byggeris erhvervsvenlighedsanalyse. Kommunen er i år sprunget frem til plads nummer 16 på listen.

Dansk Byggeri Sydjylland er klar til at hjælpe kommunen med at give erhvervsvenligheden endnu et nyk op.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sønderborg Kommune har allerede forbedret sig på en lang række områder og jeg er glad for, at kommunen vil gøre endnu mere for at komme de lokale virksomheder i møde. Et af de steder, hvor vi sammen kan sætte ind, er for eksempel i forhold til at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. For også i fremtiden kommer vi til at mangle faglærte medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen. Heldigvis er vi enige om, at det er et vigtigt indsatsområde, som vi sammen skal prioritere”, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ros og gode råd

På mødet fik Sønderborg Kommune også ros for at hæve grænsen for, hvornår virksomheder, der arbejder for kommunen, skal stille med en bankgaranti.

”Jeg er glad for, at kommunen har lyttet til virksomhederne og hævet grænsen fra 500.000 til en million kroner. Det gør det nemmere for særligt små virksomheder, at de ikke skal runde banken, inden de byder på opgaver under en million kroner”, siger lokalformand Bjarke Fynsk.

Det blev også drøftet, hvordan kommunen kan sikre bedre processer, når den sender opgaver i udbud. Kommunen lyttede til Dansk Byggeris anbefalinger om at have en mere åben dialog med de lokale virksomheder omkring udbud.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Feriepartner Sønderborg overtager udlejningsbureauet Nordferien

6. december 2022 Erhverv

Feriepartner Sønderborg er allerede inden den officielle åbning kommet utrolig godt fra start, idet der netop er indgået en aftale med udlejningsbureauet Nordferien om at overtage deres lokale aktiviteter. Ejerparret af Nordferien, Lone & H. C. Unger, har ønsket at få mere fritid og efter mange år med meget lidt ferie og stort set ingen […]

Læs mere...