Dansk Folkeparti sætter solide aftryk i kommunens budget for 2018

27. september 2017 Politik

Tirsdag aften kom budgettet for 2018 på plads i ved forhandlingsbordet på Rådhuset i Sønderborg. Det blev til et forlig mellem flertalsgruppen og Dansk Folkeparti – med et par solide aftryk fra Dansk Folkeparti.

“Jeg er rigtig godt tilfreds med det forlig, vi har forhandlet hjem. Der er fundet ekstra penge til de svageste ældre i eget hjem, som fremover vil få gjort rent hver uge”, siger byrådsmedlem Stefan Lydal i en pressemeddelelse.

Samlet set tilføres ældreområdet 3,6 mio. kr. årligt med budgetforliget, hvor der desuden er afsat midler til 4 ekstra fysioterapeuter, som skal styrke rehabiliteringen og dermed også give en øget livskvalitet til de ældre, der bor i eget hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foruden ældreområdet er der også afsat midler til en ekstra ressourceperson i ungecentret, en såkaldt SSP-medarbejder, der skal arbejde med de unge, der er på vej ind i misbrug eller såkaldt følgekriminalitet i forbindelse med narkotika.

“Vi oplever desværre, at alt for mange unge kommer ud i problemer på grund af narko. Vi har tidligere styrket den tidlige indsats, men går nu målrettet efter de unge, der allerede er havnet i vanskeligheder, og jeg er glad for at borgmesteren og de øvrige partier i flertalsgruppen deler Dansk Folkepartis syn på behovet for en ekstra indsats netop her, siger Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Budgetforliget indeholder også en skærpet kamp mod socialt bedrageri, hvor der ansættes en ekstra medarbejder til at finde – og stoppe – snyd med f.eks. boligsikring, SU, m.m. Kampen mod snyd med offentlige midler er en mangeårig mærkesag for Dansk Folkeparti i Sønderborg.

Slutteligt indeholder aftalen også en årlig pulje på en halv million kroner til at forbedre trafiksikkerheden rundt omkring i kommunen. Dansk Folkeparti har spillet ind med to konkrete projekter, som ønskes belyst og udbedret, så det kan blive sikkert at færdes i trafikken disse steder. Puljen henvender sig generelt til de bløde trafikkanter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Alt i alt så synes jeg at Dansk Folkeparti har indgået en rigtig god aftale, som vi kan være godt tilfredse med”, siger Stefan Lydal.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...