Dansk Folkeparti siger nej til biogasanlægget ved Kværs hvis modstanden er stor

12. maj 2019 Sundeved

Nature Energy har planer om at opføre et biogasanlæg ved Kværs og blandt de måske kommende naboer er modstanden stor og meget tyder på, at modstanden er så stor, at Dansk Folkepartis medlemmer af byrådet ikke længere vil støtte opførelsen af biogasanlægget.

Det fortæller næstformanden i Teknik- og Miljøudvalget og medlem af byrådet Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti, til SønderborgNYT:

”Vi afventer naturligvis høringsprocessen, som stadig er i gang og læser de høringssvar som kommer, men jeg har noteret mig, at stemningen er relativt negativ blandt borgerne i Kværs og det gør, at vi vil overveje en ekstra gang, om det er det rigtige sted at placere et biogasanlæg”, siger Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også Dansk Folkepartis lokale folketingskandidat og medlem af byrådet Jan Rytkjær Callesen mener, at der skal lyttes til borgerne i Kværs.

”Vi bliver nød til at lytte til borgerne. Hvis en stor del af lokalsamfundet omkring Kværs ikke ønsker et biogasanlæg, så skal det ikke opføres og fordi protesterne er store, vil jeg nok ikke stemme for biogasanlægget i Kværs”, siger Jan Rytkjær Callesen til SønderborgNYT.

Dansk Folkeparti mener, at der skal ses i retning af andre og nye teknologier til at reducere CO2 i Sønderborg Kommune, så målet om CO2-neutralitet i 2029 fortsat er sigtekornet:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Biogas er godt, men det er vigtigt at den grønne omstilling sker på en måde, hvor alle kan se sig selv i den. Jeg mener, at vi også bør satse på andre teknologier. Eksempelvis er brint-teknologien på vej frem, og den passer fint i tråd med planerne om vindmølleparken Lillebælt Syd, som vi bakker 100 procent op om, netop fordi møllerne stilles op ude i vandet, hvor de ikke generer nogen”, siger Stefan Lydal og understreger, at Dansk Folkeparti fortsat bakker op omkring ProjectZeros Roadmap2025 og visionen om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et enigt Teknik- og Miljøudvalg sendte den 20. marts i år lokalplanen for biogasanlægget i Kværs i en 8 ugers høring. Fristen for indsendelse af høringssvar udløber på onsdag, den 15. maj 2019.

Stefan Lydal oplyser til SønderborgNYT, at han forventer, at udvalget skal behandle sagen om biogasanlægget i Kværs i juni måned.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Uncategorized

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Uncategorized

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...