Dansk Folkeparti: Skal ProjectZero fortsat være et fyrtårn?

8. november 2017 KV2017

Dansk Folkeparti skriver:

Skal ProjectZero fortsat være et fyrtårn? Det spørgsmål stiller vi os selv i Dansk Folkeparti. Ingen tvivl om at vi er kommet rigtig langt med ProjectZero – Sønderborg har sat en dagsorden, der har vundet gehør nationalt og internationalt, og vi har ført an i kommunernes grønne omstilling, men hvad er næste skridt? Og hvor skal det føre os hen?

“Jeg mangler at se hvordan vi som kommune kommer videre med dette projekt. Det må være på tide at vi også ser noget vækst og udvikling, efter 10 år og en offentlig investering på over 25 millioner kroner”, siger Stefan Lydal i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Folkeparti ønsker, at der i Sønderborg Kommune forsat skal være fokus på miljørigtige energikilder og energirenovering af offentlige bygninger, men opfordrer også det kommende byråd i Sønderborg til at genoverveje det kommunale engagement i ProjectZero.

Sønderborg Kommune mangler et fyrtårn, der passer bedre i tråd med vores erhvervsliv og ikke mindst vores uddannelsesintutioner. I Odense Kommune har man f.eks. haft stor succes med en mangeårig satsning på robotter og robotteknologi, der i dag har kastet en hel industri af sig. Den succes har Sønderborg aldrig opnået med ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

“ProjectZero har aldrig givet det afkast man burde kunne forvente af et kommunalt engagement i den størrelsesorden. Ser vi os omkring fremstår Robotklyngen i Odense som det gode eksempel på et tilsvarende projekt, der har spredt sig og har resulteret i en hel industri, som er vokset ud af SDU og blevet til verdensledende virksomheder i deres felt”, siger Stefan Lydal.

“Det handler om, at vi må tage stilling til, hvornår ProjectZero skal være bæredygtigt, så vi får råd til at gøre andre ting end betale til det”, siger Jan Rytkjær Callesen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Folkeparti vil derfor opfordre det kommende byråd til at tage stilling til det kommunale engagement i ProjectZero, når de nyvalgte politikere mødes til byrådets visionsseminar i første kvartal 2018.

“Sønderborg Kommune bør gå i tænkeboks, sammen med det lokale erhvervsliv og SDU – og så lægge en plan for hvordan noget nyt stort, kan vokse sig ud af f.eks. det kommende Center for Industriel Elektronik (CIE), når det står klar. Sådanne planer tager tid, så vi skal i gang nu, hvis vi skal opnå noget i nærheden af den succes man har set i andre kommuner”, siger Stefan Lydal.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. september 2022 112, Sønderborg

Politiet tog 131 gram amfetamin fra en mand fra Nordals

29. september 2022 112

Klokken 02:10 – natten til torsdag – fik en politipatrulje øje på en bil, som var efterlyst og derfor kørte de efter den. “Det var på Kløvermarken og betjentene så, at bilens passager kastede en pose ud fra vinduet kort inden de fik standset bilen”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. Betjentene vurderede, […]

Læs mere...