Dansk Folkeparti støtter ikke ubetinget ny forvaltningsstruktur

13. juni 2014 Debat

Byrådsmedlem Stefan Lydahl, Dansk Folkeparti, skriver:

I en avis  fremgik det forleden, at et bredt flertal i byrådet, bestående af samtlige partier minus Venstre, er klar til at udvide direktionsgangen på Rådhuset. Det er imidlertid ikke helt i tråd med virkeligheden. Foreløbigt har vi i Dansk Folkeparti kun nikket godkendende til at sende et udkast til en omorganisering af forvaltningsstrukturen i høring blandt kommunens medarbejdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er langt fra ensbetydende med at Dansk Folkeparti er enig i, at der skal udvides i direktionen og bruges halvanden million kroner mere om året i løn.

Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti støtter ikke ubetinget, at kommunen udvider med endnu en forvaltningsdiektør.

Stefan Lydahl fra Dansk Folkeparti støtter ikke ubetinget, at kommunen udvider med endnu en forvaltningsdirektør.

Hvorfor flertalsgruppen er så varm på ideen er for os lidt et mysterium, for af budgetaftalen for 2014 fremgår det ganske tydeligt, at der er et bredt ønske om en fortsat reduktion i det kommunale rådhus2ledelseslag.

I Dansk Folkeparti, som er en del af budgetforliget, forholder vi os meget kritisk overfor, at skulle ansætte på ny i øverste lønningsklasse. Vi ser ikke umiddelbart nogen grund til nu at udvide direktørstaben, da det ikke er mere end et par år siden, at byrådet nedlagde flere direktørstillinger.

Når Dansk Folkeparti i første omgang har stemt ja, skyldes det således udelukkende at vi er interesseret i at få medarbejderne med på hold, inden vi skal tage stilling til en eventuel omorganisering. For fakta er at som det ser ud nu, er behovet for en udvidelse udelukkende opstået som følge af en struktur med alt for mange stående udvalg, og kommer der ikke andre argumentationer på bordet, så kan vi ikke støtte en udvidelse af direktionen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk