Dansk Industri: Sønderborg Kommune er blevet mere erhvervsvenlig

30. november 2020 Erhverv

Det er en glad erhvervsudvalgsformand, som fortæller, at Sønderborg igen er gået frem i Dansk Industris erhvervsvenlighedsanalyse.

“Sønderborg er rykket tre pladser frem og ligger nu nummer 25”, siger udvalgsformand Gerhard Bertelsen til SønderborgNYT. Der er målt på ni kategorier og Sønderborg er gået frem på de seks og lidt tilbage på tre.

“Når det handler om arbejdskraft, så er vi blevet markant bedre og det skyldes det gode samarbejde mellem virksomheder og Jobcenter”, siger Gerhard Bertelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bedre sagsbehandling

Sønderborg er rykket op som landets tredjebedste kommune, når det gælder sagsbehandling for virksomheder.

“Vi lå på plads nummer 16 og ligger nu nummer tre – og det til trods for, at der er behandlet 28 procent flere sager”, siger udvalgsformanden. Han nævner så, at Sønderborg ligger dårligt på skat og afgifter.

“Og det kan vi ikke gøre så meget ved”.

Virksomheder, der vil bygge, har også let ved at få en velegnet byggegrund.

Mere udlicitering

Artiklen fortsætter under annoncen

Gerhard Bertelsen er ikke i tvivl om, at der skal kigges endnu mere på udlicitering af kommunale opgaver.

“Det er en ting, vi bliver målt på – og vi skal efter min mening udlicitere mere, hvis vi skal have råd til fremtidens velfærd”.

En del af den kommunale rengøring er netop sat ud til en privat virksomhed.

“Og det er jo en begyndelse”, siger Gerhard Bertelsen.

Kommunen bliver også målt på dialogen med de lokale virksomheder.

“Og gennem det seneste år, så er vi kommet i dialog med flere af de mindre virksomheder og det, synes jeg, er rigtigt godt”, siger Gerhard Bertelsen fra Erhvervsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke så godt

Sønderborgs image og det faldende befolkningstal er ikke godt og det har betydning, når det handler om at tiltrække nye virksomheder.

“I Erhvervsudvalget arbejder vi med planer for markedsføringen af Sønderborg og vi er nået frem til, at vores grønne profil skal gøres endnu mere synlig”, siger Gerhard Bertelsen.

De fleste kommuner er med

Lokalt Erhvervsklima 2020 er en landsdækkende undersøgelse, der evaluerer og sammenligner erhvervsvenligheden i landets kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle kommuner, med undtagelse af Læsø, Fanø, Samsø, Langeland og Ærø, indgår i undersøgelsen.

Vurderingen af kommunernes erhvervsvenlighed er baseret på en tilfredshedsundersøgelse blandt de lokale virksomheder samt en lang række statistiske parametre, der indikerer, hvordan det er at drive virksomhed i kommunen.

Du kan se analysen på Dansk Industris hjemmeside, di.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Henning Kongstad kunne fejre 25-års jubilæum hos Daniit

8. februar 2023 Erhverv

Den 1. februar kunne administrerende direktør Henning Kongstad fejre 25-års jubilæum hos Daniit A/S. I 1998 blev han uddannet elektronikteknikker på EUC Syd og han startede sin karriere, som pc-software-programmør hos Lodam automation A/S og blev senere hen projektleder for foderfabrikker og asfaltværker. Efterfølgende blev han teknisk chef, og i dag er Henning Kongstad administrerende […]

Læs mere...