Dansk-tysk sangaften på Benniksgaard

5. november 2018 Kultur

Fællessang er en vigtig del af den danske kultur, mens det i Tyskland er mindre udbredt at synge sammen. Men fælles for både danskere og tyskere er, at man bliver glad af at synge. Sange kan desuden fortælle os noget om vores kulturelle baggrund. Når vi synger sammen på dansk og tysk, kan vi derfor samtidig lære noget om hinanden. Det er baggrunden for, at Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig inviterer til dansk-tysk sangaften.

Arrangementet finder sted på Benniksgaard den 28. november fra kl. 18.30 til 20.30. Alle kan være med til at synge de danske og tyske sange.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kirsten og Erik Rettig, som har sunget hele deres liv og har stor erfaring med at gennemføre sangcaféer, fører os igennem aftenen. De to har samlet knap 30 danske og tyske sange og til dels selv oversat sangene til det andet sprog. Ved sangaftenen vil der blive sunget fra denne samling af sange, der afspejler dansk og tysk sang og musik på bedste vis, skriver Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig.

“Sang har altid været en del af vores liv, ligesom grænselandet er det. Derfor var det oplagt for os, at kaste os ud i denne opgave. Nu glæder vi os meget til at synge de danske og tyske sange sammen med en sangglad gruppe mennesker”, siger Kirsten og Erik Rettig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenen byder derudover på foredrag om danske og tyske sangtraditioner og der vil være mulighed for at nyde en god kop kaffe og et stykke kage.

Arrangementet bliver simultantolket og det er gratis at deltage.

Tilmelding til kulturregion@region.dk.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 112, Nordborg

Nordborg-branden: Nogle af de evakuerede er hjemme igen

14. august 2022 112

De evakuerede beboere på Storegade 22, 23, 35 og 37 i Nordborg fik søndag eftermiddag lov til vende hjem, ligesom Pottemagergade igen er åben, oplyser politiet. Afspærring opretholdes for Storegade 25-33 og 24-30 indtil politiets teknikere har undersøgt brandårsagen. ”Vi fra brandvæsnet forlod området i dag, søndag, omkring klokken 15”, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen fra […]

Læs mere...