Dansk-tysk symfoniorkester på scenen i Alsions koncertsal

26. maj 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester og orkestrets chefdirigent, Johannes Wildner, havde sammensat programmet til dette års samarbejdskoncert, der blev spillet i Alsions koncertsal i går, torsdag.

Programmet blev indledt med Steen Pades fire sange, ’Am Abend for baryton og orkester efterfulgt af Gustav Mahlers ’Das Lied von der Erde’ komponeret i årene 1907-08. Uropført 20. november 1911. Sangteksterne er kinesiske digte af bl.a. Li Po og Qian Qi, oversat til tysk af Hans Bethge og udgivet i samlingen ’Die chinesische Flöte’. En usædvanlig sammensætning med den røde tråd som binder en nulevende dansk komponist Steen Pade til tysk senromantik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt blev fremført i et samarbejde mellem et dansk og et tysk symfoniorkester som sammen var oppe på den helt store symfoniske klinge.

Skt. Hans aften er det igen Johhannes Wildner, der står i spidsen for Sønderjyllands Symfoniorkester og solisterne Tibor Kováč, violin – Yana Kleyn, sopran – Clara Cecilie Thomsen, soprano og kvinderne fra Filharmonisk Kor.

Tjajkovskij: Sérénade Mélancolique, Op. 26

Sarasate: Carmen Fantasi, Op. 25

Elgar: Salut d’amour, Op. 12

Mendelssohn: En skærsommernats drøm

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter koncerten er der Skt. Hansbål ved kanten af Alssund.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...