Danske Busvognmænd overrasket over omfanget af fejl og mangler

1. august 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Når busser fragter spejdere, fodboldspillere og børnehavebørn rundt i landet, så skal de selvfølgelig være i orden.

Sådan lyder det ifølge DR Nordjylland fra organisationen Danske Busvognmænd, der er ved at få lavet en aftale med den landsdækkende synsvirksomhed Applus, så alle vognmænd, der er kunder hos Applus, vil kunne få testet bremser uanset, hvor lang tid der er til næste syn.

Det sker som følge af den seneste uges buskontroller i Nordjylland og Sønderjylland, der afslørede omfattende fejl og mangler på flere busser.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt ti busser har fået klippet pladerne, mens endnu flere blev indkaldt til ekstra syn.

Udover den nye aftale om bremsetest skal danske busvognmænd også mødes med Rigspolitiet for at gennemgå de seneste ugers kontroller”, siger han til DR Nordjylland.

Er der fremover selskaber, hvor politi og kontrolmyndigheder gentagende gange registrerer alvorlige fejl, så bør det få konsekvenser, understreger Steen Bundgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I særlig grove tilfælde kan man også se på, om man skal tilbagekalde deres ret til overhovedet at udøve vognmandsvirksomhed”, siger han.

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...