Danske designmøbler på el-færgen Ellen

26. september 2019 Augustenborg

El-færgen Ellen har netop overstået sin første måned på vandet med daglige afgange mellem Søby på Ærø og Fynshav på Als. Ellen er altså klassens nye pige, og hun er på mange måder ganske unik. Selvom flere færger på dansk farvand benytter sig af energivenlige el-løsninger, så er Ellen den første, der udelukkende har batterier i lastrummet. 50 tons batterier sørger for at drive den knap 60 meter lange og 224 millioner kroner dyre færge frem.

Men det er ikke alene maskinrummet, der er præget af energivenlige og moderne løsninger. Inventaret på Ellen er nøje udvalgt, så det lever op til ambitionerne om at skabe en færge, der både er flot, funktionel og fremtidssikret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Ærøfærgerne i en pressemeddelelse.

Den danske designvirksomhed Out-sider, der er specialiseret i udendørsmøbler, har forsynet dækket på Ellen med en af sine klassikere: Plateau.

Når passagererne på Ellen nyder den friske luft og udsigten fra dækket, kan de sætte sig til rette ved Plateau-møblerne, der kombinerer borde, bænke og sæder. Og møblerne fra Out-sider er bæredygtige i mere end én forstand.

Socialt samvær på vandet

“Møblerne skulle være bæredygtige, innovative og matche hele konceptet omkring Ellen, og vi har haft en rigtig god dialog med Søby Værft om at skabe optimale rammer for passagererne. I det hele taget er Ellen præget af en nyskabende designlinje, og det passer jo perfekt til den pionér-ånd, som færgen repræsenterer”, siger Ib Mogensen, der er administrerende direktør i Out-sider.

Artiklen fortsætter under annoncen

Designet har et grafisk udtryk med stærke rødder i den skandinaviske designtradition. Samtidig giver møblets form og størrelse mange siddepladser i en social formation, hvilket opmuntrer passagererne til hyggeligt samvær under overfarten.

“Det var vigtigt for os, at det bæredygtige element også afspejlede sig i inventaret, og derfor var Out-siders udvalg oplagt. Her har vi fået en løsning, som er slidstærk og UV-resistent, men samtidig let og elegant i sit udtryk, hvilket passer godt til resten af færgens koncept”, siger Keld M. Møller, der er færgedirektør hos Ærøfærgerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...