Danske og tyske soldater mindes de 362 faldne

18. april 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag den 18. april er det 149 år siden, at Slaget ved Dybbøl fandt sted og det gik så grueligt galt for – ikke bare soldaterne – men for hele Sønderjylland og Slesvig, der kom under tysk flag.

Klokken 8:00 gik flaget ved Dybbøl Mølle til tops.

– Der faldt 362 soldater, som ligger begravet her og dem skal vi mindes. Både de danske og de tyske, siger oberstløjtnant Mads Rahbæk fra Sergentskolen.

– Og så kan jeg nævne, at Sergentskolen er med igen i 2014. Vi regner med, at vi flytter til Varde i løbet af foråret eller efteråret næste år, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Viceborgmester Tage Petersen var med til at lægge kranse.

– Og så bliver det Hjemmeværnet og måske andre, der tager over den 18. april efter 150 året for slaget, afslører Mads Rahbæk.

Det er ikke alle sønderjyder, der synes, der skal være bevæbnede tyske soldater på dansk grund, men det ser Mads Rahbæk som noget helt naturligt.

– Vi var fjender en gang, men nu er vi venner og kæmper sammen via Nato, siger chefen for Sergentskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Semasser af billeder:

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...