Danske og tyske soldater mindes de 362 faldne

18. april 2013 Kultur

Torsdag den 18. april er det 149 år siden, at Slaget ved Dybbøl fandt sted og det gik så grueligt galt for – ikke bare soldaterne – men for hele Sønderjylland og Slesvig, der kom under tysk flag.

Klokken 8:00 gik flaget ved Dybbøl Mølle til tops.

– Der faldt 362 soldater, som ligger begravet her og dem skal vi mindes. Både de danske og de tyske, siger oberstløjtnant Mads Rahbæk fra Sergentskolen.

– Og så kan jeg nævne, at Sergentskolen er med igen i 2014. Vi regner med, at vi flytter til Varde i løbet af foråret eller efteråret næste år, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Viceborgmester Tage Petersen var med til at lægge kranse.

– Og så bliver det Hjemmeværnet og måske andre, der tager over den 18. april efter 150 året for slaget, afslører Mads Rahbæk.

Det er ikke alle sønderjyder, der synes, der skal være bevæbnede tyske soldater på dansk grund, men det ser Mads Rahbæk som noget helt naturligt.

– Vi var fjender en gang, men nu er vi venner og kæmper sammen via Nato, siger chefen for Sergentskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Semasser af billeder:

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...