Danske Veteraner samles på Rådhustorvet på FN-dagen

13. oktober 2018 Samfund

Foreningen Danske Veteraner gennemfører ceremoni på FN-dagen onsdag 24. oktober kl. 10:00.

Det foregår ved mindestenen på Rådhustorvet i Sønderborg.

FN-dagen gennemføres til minde om grundlæggelsen af De Forenede Nationer, 24. oktober 1945, og dels for at præsentere organisationen FN.

Dagen er blevet fejret hvert år siden 1948 og det foregår ved mindestenen på Rådhustorvet i Sønderborg.

Det er også dagen hvor soldater, og tidligere soldater der har haft FN-tjeneste, må bære deres blå baret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danske Veteraner, der tidligere hed De Blå Baretter, er en af de 18 foreninger der udgør Kontaktudvalget For De Militære Traditioner I Sønderborgområdet.

Kontaktudvalgets foreninger er ansvarlig for alle militære minde-arrangementer året igennem, og de enkelte foreninger, der indgår i udvalget, har så hvert deres arrangement. Denne gang er det Danske Veteraners lokale afdeling der har ansvaret for arrangementet.

Alle er velkomne til at overvære ceremonien, hvor repræsentanter for Kontaktudvalgets forskellige foreninger deltager. Nogle vil være i uniform, andre i civil påklædning, og flere af foreningerne deltager med faner/flag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 Kultur, Sønderborg

Årets Thorleif blev givet til direktørparret i Nykøbing F-revyen

14. august 2022 Kultur

Fredag var Leif Maibom hyret som konferencier og gæsteunderholder sammen med en skøn flok af andre revykolleger i forbindelse med fejringen af Nykøbing F-revyens 110 års jubilæum. Alt var planlagt nøje af revyen direktør Mickey Holland Pless. Og dog! For da finalen nærmede sig, ændrede Leif Maibom programmet og kaldte fru Maibom – Johnna – […]

Læs mere...