Danskere “internethandler lystigt i udlandet

6. august 2015 Erhverv

30 mia. kr. det er, hvad Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH, brancheforeningen for internetvirksomheder, forventer, danskerne bruger i udenlandske netbutikker i 2015. Det svarer til en tredjedel af alle de kroner og ører, som foreningen forventer, at danskerne i alt vil bruge på internethandel i år. Og det får nu foreningen til at reagere.

sønderborgnyt

Skal din virksomhed eller butik være synlig på nettet, så klik på billedet.

“Vi danskere bruger rigtig mange penge på at handle i udlandet, og problemet er, at handlen ikke på samme måde går den anden vej. Grænsehandlen på nettet overgår langt den fysiske grænsehandel”, siger Henrik Theil, der er kommunikationschef i Foreningen for Dansk Internethandel til TV SYD.

“Dét, der overrasker os, er dog, at handlen over internettet til udlandet stiger så markant. I 2020 forventer vi, at der bliver brugt ligeså mange penge i udenlandske netbutikker som i danske netbutikker, og det kommer til at koste arbejdspladser”, fortsætter han.

Artiklen fortsætter under annoncen

For nethandlen har 2015 indtil videre været et rekordår, hvor danskerne hidtil har brugt i omegnen af 44 mia. kr. Og i fremtiden venter der mange flere rekordår, forventer FDIH.

“Det er ikke længere nok at orientere sig længere oppe af handelsgaden eller nabobyen. Man er nødt til at være synlig og orientere sig på nettet, for det er der, konkurrenterne er”, siger Henrik Theil.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk