Danskerne vil helst gå udenom jobcentre og direkte til a-kassen

12. januar 2017 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Danskerne vil helst gå udenom jobcentret og direkte ned i deres a-kasse, hvis de bliver arbejdsløse.

Det viser en ny undersøgelse blandt flere end 13.000 a-kassemedlemmer, som har klart mest tiltro til, at a-kassen kan vejlede og hjælpe i tilfælde af ledighed.

Det skriver Ugebrevet A4.

Bliver lønmodtagerne spurgt om de har tillid til, at kommunens jobcenter hjælper og vejleder i forbindelse med ledighed, får jobcentrene kun en score på 54 ud af 100, hvilket anses for et lavt niveau.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsen, som analyseinstituttet MSI Research har gennemført for brancheorganisationen Danske A-kasser i slutningen af 2016, viser også, at medlemmerne i overvejende grad oplever de ansatte i a-kasserne som imødekommende og hjælpsomme, lette at komme i kontakt med og gode til at vejlede.

“Der er signifikant forskel i danskernes syn på og tillid til, hvad jobcentret og a-kassen kan tilbyde. Og det skyldes jo, at der sker forfærdelige ting på et jobcenter, hvor ledige bliver udsat for mistænkeliggørelse, krav og pisk. På et jobcenter er man bare et nummer i rækken, der underkastes kontrol. I en a-kasse oplever man en anden form for respekt og lydhørhed, selvom man også i a-kassen er underlagt en masse lovgivning”, konstaterer arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen ifølge Ugebrevet A4.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 112, Gråsten

Kabinescooter kørte i vandet ved Egernsunbroen

24. oktober 2021 112

Natten til søndag, – klokken 03:32 – blev der ringet 112, fordi en kabinescotter var kørt i vandet fra Gråstensiden ved Egernsundbroen. “Vi rykkede til stedet med vores båd fra Sønderborg og Gråsten Frivillige Brandværn kom også til broen. Vi fandt køretøjet og fik det på land, men vi fandt ikke føreren”, siger indsatsleder Pia […]

Læs mere...