Davidsen Tømmerhandel køber konkurrenten Optimera

19. juni 2019 Erhverv

I en af de største handler på det danske byggevaremarked til dato, er det aftalt, at familieejede Davidsens Tømmerhandel køber konkurrenten Optimera ud af Saint-Gobain Distribution Denmark A/S.

Med opkøbet bliver Davidsen ifølge pressemeddelelsen den tredje største kæde på det professionelle marked med solid, landsdækkende tilstedeværelse.

Handlen fordobler antallet af Davidsens byggecentre og varsler fornyet konkurrence i og omkring de største byer, herunder specielt København.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med et af de største opkøb i mange år herhjemme overtager sønderjyske Davidsens Tømmerhandel A/S alle byggecentrene i Optimera-kæden fra Saint-Gobain Distribution Denmark A/S.

Handlen øger med et slag Davidsens netværk af professionelle byggecentre til cirka det dobbelte og betyder samtidig, at den familieejede virksomhed rykker stærkt ind i København, Aarhus og Aalborg.

“Optimera har nogle rigtig stærke kompetencer overfor særligt den professionelle del af markedet. Og så har de yderst godt fat i dele af landet, hvor vi rigtig gerne vil stå stærkere. Vi køber en virksomhed i vækst og en virksomhed med dygtige medarbejdere, som skal være med til at løfte Davidsen ud i hele Danmark de kommende år. Vi ser nogle oplagte synergier, som danner grobund for, at vi kan folde vores service og velafprøvede prismodel ud til håndværkere og entreprenører i hele landet,” siger Henrik Clausen, adm. direktør i Davidsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tredje størst i Danmark Opkøbet betyder, at Davidsen overtager alle Optimeras lokationer og medarbejdere i Danmark og Grønland.

Herunder store bygge- og logistikcentre i og omkring København, Aarhus og Aalborg. Dermed springer Davidsen frem som den tredjestørste spiller på markedet med en omsætning på over 2,5 mia. kr. årligt og mere end 1.000 ansatte.

“Vi er rigtig glade i dag. For Optimera kommer til en ny ejer med langt større synergier, end vi kunne opnå i forhold til vores øvrige forretningsområder. Vores strategi for Optimera fra 2017 med en omlægning af distributionen og et forstærket fokus på salg til lokale håndværkere, har været en stor succes. Kæden oplever vækst og fremgang på flere områder, så det glæder os at aflevere en sund virksomhed med gode medarbejdere og et stort potentiale på det danske marked,” siger Peter Møller, adm. direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark A/S.

Artiklen fortsætter under annoncen

I henhold til aftalen offentliggør parterne ikke finansielle detaljer i handlen. Handlen forventes godkendt af konkurrencemyndighederne i efteråret 2019.

Om Davidsens Tømmerhandel A/S

Davidsen er en 100 procent familieejet handelsvirksomhed inden for trælast og byggemarked.

Selskabet har i dag 13 afdelinger i Sønderjylland, Trekantsområdet, Aarhus, Odense og på Sjælland.

Davidsen har i 75 år været en troværdig og seriøs samarbejdspartner for professionelle og storleverandør til private kunder. Davidsen omsætter årligt for 1,85 mia. kr. og har ca. 700 medarbejdere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...