DBU og kommunen vil ha’ Fodbold for Hjertet til Sønderborg

4. marts 2021 Samfund

Forvaltningen Børn, Uddannelse og Sundhed foreslår at indgå et samarbejde med Dansk Boldspil Union om Fodbold for Hjertet i Sønderborg Kommune fra foråret 2021 og Sundhedsudvalget gik tirsdag med på ideen, skriver forvaltningen i et mødereferat.

Fodbold for Hjertet er motionsfodbold, der giver god og varieret træning, tilpasset mænd og kvinder, som ikke bevæger sig ret meget i hverdagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fodbold for Hjertet bygger på erfaringer fra projektet FC Prostata, der har vist at motionsfodbold har effekt for deltagernes sundhed og trivsel.

Hver tredje voksne dansker har en eller flere længerevarende kroniske sygdomme. Det drejer sig blandt andet om type 2 diabetes, hjertekarsygdomme og KOL, også kaldet livsstilssygdomme. Motion nedsætter risikoen for at udvikle livsstilssygdomme og kan desuden, hvis man allerede lider af en af ovennævnte sygdomme, være med til at mindske risikoen for, at sygdommen forværres.

Et forskningsprojekt på Institut for Idræt ved Københavns Universitet viser, at fodbold er overraskende god og effektiv motion og har en stærk evne til at tiltrække og fastholde den voksende gruppe af inaktive, der aldrig eller kun sjældent dyrke motion.

Motionsfodbold er den bedste kombinationstræning og effektiv til forebyggelse af livsstilssygdomme.

Motionsfodbold har således et særligt potentiale i forhold til sundhedsfremme og forebyggelse og har dokumenteret effekt på sundheden for borgere med en livsstilssygdom.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...