De faldne fra 1864 blev mindet

Borgmesteren lagde en krans. Foto: Ole Kæhler
Borgmesteren lagde en krans. Foto: Ole Kæhler
18. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det var oberstløjtnant Tobias Tesch, der torsdag formiddag bød velkommen til Dybbøldagen på Dybbøl Skanse.

“I dag er det 160 år siden slaget på Dybbøk Skanse fandt sted og det er en traditon vi samles her og den vil holde i hævd. Vi siger jo ‘Aldrig glemt’ og så er det dejligt, der er mødt så mange op”, sagde han.

“Det er J. P. Rasmussen og Leif Larsen fra Hjemmeværnet, der igen står bag dagens arrangement, hvor der først skal holdes taler o derefter lægges kranse”, sagde Tobias Tesch og gav ordet til oberst Peter Fausing.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I det daglige arbejder jeg tæt med tyske soldater, som en del af NATO og i dag er vi sammen – danske og tyske – for mindes de, der kæmpede her i 1864. Og det er jo i en tid, hvor der er krig i Europa”, sagde obersten.

“Krig er efter sigende politik med andre midler og det er grusomt for de soldater, som sendes i krig og det er det også for de ofre, som var på det forkerte sted på det forkerte tidspunt”, sagde han.

Efter ham talte den tyske konsul i Danmark om magtpolitik – hvor regeringer gennem historien prøvede på at få deres vilje ved at bruge magt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan du se billeder fra Dybbøldagen.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...