De faldne fra Den Store Krig mindes – og det sker uden offentlig adgang

Fra Mindehøjtidligheden i 2019
Fra Mindehøjtidligheden i 2019
7. november 2020 Kultur Skrevet af: Redaktion

Mindearrangementet den 11. november klokken 11 for afslutningen på Den Store Krig gennemføres traditionen tro ved mindesmærket for Sønderborgs faldne på Kirketorvet ved Sct. Marie Kirke.

Årets mindehøjtidelighed gennemføres med de forsamlingsforbud, der er gældende i denne tid. Et forsamlingsforbud der ikke tillader forsamlinger på over 10 personer og derfor vil mindehøjtideligheden 2020 ikke være offentlig, skriver kontaktudvalget.

Arrangementet gennemføres med et flag, tre faner, en trompeter samt kranselæggere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil blive lagt to kranse – en fra Hæren og en fra Sønderborg Kommune. Kransen fra Hæren lægges af specialist i Hærhjemmeværnet J.P. Rasmussen og kransen fra Kommunen lægges af viceborgmester Stephan Kleinschmidt.

11.11 kl. 11 kom våbenstilstanden

Mindehøjtideligheden indledes kl. 1100, som var tidspunktet i 1918 for våbenstilstanden under 1. verdenskrig, eller den Store Krig som den også kaldes. På det tidspunkt ophørte alle krigshandlingerne på slagmarken, og de egentlige fredsforhandlinger tog sin begyndelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredsforhandlingerne endte med Versailles-freden 28. juni 1919 som blev underskrevet af Frankrig, Storbritannien, Belgien og deres allierede på den ene side og Tyskland på den side. Den Store Krig var dermed afsluttet.

Krigen varede fra 1914 til 1918 og krævede over 8 millioner faldne soldater, heriblandt 5.270 sønderjyder.

Alene Sønderborg mistede 199 mand, som alle er nævnt ved navn på kirketorvets mindesmærke.

Mindehøjtideligheden gennemføres af Kontaktudvalget For De Militære Traditioner I Sønderborgområdet som også stiller med faneborgen.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...