De fire sønderjyske kommuner og Museum Sønderjylland fortsætter samarbejdet

30. august 2021 Erhverv

På Sønderborg Rådhus underskrev borgmestrene fra de fire sønderjyske kommuner, direktør og bestyrelsesformand for Museum Sønderjylland den nye økonomi-og samarbejdsaftale, der gælder for de kommende fire år.

Samarbejdsaftalen, som skal sikre en koordinering af opgaverne og styrke kommunikationen mellem Museum Sønderjylland og kommunerne, har fokus på at sikre, at flere af museets undervisningsforløb går på tværs af kommunegrænserne minimere transportbarrieren mellem børnene og de unge ude i kommunerne og Museum Sønderjyllands tilbud. Desuden forpligter Museum Sønderjylland sig i perioden til at udvikle og afprøve nye undervisningsforløb i de nye faciliteter i fællesmagasinet Bevaringscenter Sønderjylland, som er placeret i Rødekro og indvies i efteråret 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Med Museum Sønderjylland deles vi fire sønderjyske kommuner om en højt specialiseret vidensarbejdsplads. Det er en fornøjelse at se, hvordan de 10 afdelinger fungerer som ét museum både af navn og af gavn. Det så vi senest med den taskforce der blev sat ind på tværs af lokaliteter og fagligheder og skabte en markant udstilling til borgere, turister og børn i skoler og dagtilbud på Sønderborg Slot i anledning af Genforeningen”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Samarbejdsaftalen er et vidnesbyrd om, at de sønderjyske kommuner står sammen om Museum Sønderjylland som ét regionalt museum”, siger direktør Axel Johnsen fra Museum Sønderjylland.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...