De offentligt ansattes lønforhandlinger kan stadig ende i storkonflikt

20. februar 2018 Erhverv

Ifølge Altingets oplysninger er der heller ikke sket noget afgørende gennembrud i overenskomstforhandlingerne i løbet af mandag og natten til tirsdag, hvor der blev forhandlet ud på de sene timer i Finansministeriet.

Alle er dog helt enige om, at det er nu, inden for de næste timer eller døgn, at der skal skabes et gennembrud på statens område, hvis risikoen for konflikt i april skal afværges.

Skal offentligt ansatte have del i det økonomiske opsving?

Eller skal sosu’er, sygeplejersker og skolelærere affinde sig med en lavere lønvækst for at kompensere for det forspring, som de offentligt ansatte ifølge Finansministeriet har haft siden finanskrisens start i 2008?

Det er det spørgsmål, som i øjeblikket udgør nøglen til, om Danmark kastes ud i en storkonflikt, hvor op imod 100.000 offentligt ansatte på skoler, hospitaler, børnehaver, plejehjem og andre offentlige arbejdspladser går i strejke.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...