De socale botilbud åbner igen for besøgende

9. april 2021 COVID-19

For at holde smitten nede, blev Sønderborg Kommune tilbage i november pålagt at indføre midlertidige besøgsrestriktioner på botilbud, hvor der er borgere i risikogruppen. Borgere er i mellemtiden blevet tilbudt at blive vaccineret – et tilbud over 90 procent af dem har taget imod. De sidste blev færdigvaccineret lige før påske. Besøgsrestriktionerne på kommunens botilbud er dermed ikke længere nødvendige, og borgerne kan nu frit modtage besøg af venner og familie.

”Endnu en gang kan vi glæde os over at kunne fjerne restriktioner, der tærer på vores borgeres psykiske velbefindende. Vi er sociale væsner, og det betyder uendelig meget, at man frit kan få besøg af ens omgangskreds og inviterer venner og familie indenfor i ens hjem. Og så glæder jeg mig over, at så mange har taget imod vaccinen. Over 90 procent – det er rigtig flot, siger social- og seniorudvalgsformand Preben Storm i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden november sidste år, har beboere kun måttet få besøg indenfor af én til to nærmeste pårørende. Alle andre besøg har måttet foregå udenfor i den friske luft. Nu kan beboerne igen få besøg i deres hjem, på linje med alle andre borgere i kommunen.

Det bemærkes, at sundhedsmyndighederne stadig har de samme anbefalinger om at man mødes max 5 personer i hjemmet og at man begrænser social kontakt.

Det generelle forsamlingsforbud er lige nu på 10 personer udendørs.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...