De trofaste skyttebrødre fik medaljer ved byens rådhus

8. juni 2013 Kultur

Som noget helt nyt skulle skytteoptoget med både Sønderborg Garden og Sønderborg Pipes and Drumms sno sig gennem Perlegade, mens der var både menneskemylder og åbne butikker. En udfordring, der vakte begejstring hos både de handlende og skytterne.

Tidligere var skytterne på færde væsentligt tidligere, men netop fordi ingen så dem, så har det rokket med traditionerne og byttet rundt på nogle punkter for den årlige festdag. Og der er jo herligt at vandre gennem byen og se alle de smilende ansigter og give sig tid til at vinke eller lette på hatten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medaljerne til mærkedage-skytterne ligger klar.

Ved Rådhuset blev de modtaget af borgmester Aase Nyegaard og årets æresgæst, Christoffer Brodersen, der tog hele styrken med ind i Byrådssalen, hvor der skulle skåles i Gammel Dansk, så der var styrke til at tage turen tilbage gennem Perlegade, når der var overrakt medaljer til de skytter, der havde mærkedage.

Borgerforeningens medlemmer har været med i årevis – og det gode er, at dem, der endnu ikke er gamle i gårde, de bliver det. Sammenholdet, traditionerne og det faktum, at ethvert nyt medlem lander i festligt selskab, gør, at man bliver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Enkelt medlemmer har nået den alder, hvor mange års fysisk arbejde har sat sig i kroppen.

– Jeg er dårligt gående og betaler nu prisen for 30 år som postbud, men jeg kan sagtens være med alligevel Jeg skringer bare optoget over, siger en af skytterne. Han kan ikke forestille sig, han trækker sig tilbage fra foreningen.

Se billederne fra skyttebrødrenes bytur: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.561434023907166.1073741882.371861676197736&type=3

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Sundeved, Kultur

Skal du med NaturStærk på nattur i naturen?

4. oktober 2023 Sundeved

NaturStærk inviterer til Nat i Naturen i Sottrupskov søndag den 5. november kl. 7.30-10.00 og mødestedet er P-pladsen ved Sottrupskov 27A. Vi går i mørke i naturen og efter en time står solen op. Turen gennem skoven er på ca. 3 km. Undervejs er der aktiviteter, som alle kan være med til, og vi slutter […]

Læs mere...