Debat: 3F mangler opbakning fra ambulanceredderne

23. oktober 2015 REGIONALT

Tillidsrepræsentanter og talsmænd  RegionSyd, delområde Vest, Bios Ambulance stationerne  Varde, Nr.Nebel, Ølgod, Ribe, Bramming, Vejen, Billund, Grindsted, Esbjerg og Fanø skriver:

3F og gruppeformand Jan Villadsen for 3F transport har ikke opbakning blandt Bios-ambulanceredderne til Villadsens udtalelse i pressen d. 21 Oktober omkring massivt overarbejde i Bios.bios3

Artiklen fortsætter under annoncen

Situationen blandt ambulanceredderne i Bios er og kan 3F kke være ret godt bekendt med.

3F udtaler, at de har valgt en stille tilgang til tingene, og har dermed overladt 3F medlemmer der er ansat ved Bios til sig selv.

3F har flere steder vist ingen eller kun lidt interesse for stationerne, og for at høre, hvordan det går, og om vi er tilfredse med vores nye arbejdsgiver.

3F antager, at vi bliver tvunget til at tage overarbejde, og ikke har indflydelse på vores arbejdssituation i Bios.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det forholder sig dog en del anderledes ….Vi har det godt i Bios, ansatte byder selv ind med de vagter de kan og ønsker at hjælpe med. Vi bliver faktisk hørt af Bios og har indflydelse. Derfor tilbyder både ST og Ambulanceredderne at hjælpe med ekstra vagter for, at Bios i fremtiden kan give os den arbejdsplads vi ønsker i Ambulancetjenesten.

Hvad er massivt overarbejde 3F ?

3F har selv lavet overenskomsten med Bios.bios

Artiklen fortsætter under annoncen

Ambulanceredderne på døgnvagt er gået fra 10 døgn pr. måned før 1 september til 8 døgnvagter pr. måned i Bios ….. 20 ptc. ned i tid til samme løn men, med et andet setup på vagterne.

Og ja 50 pct. overarbejde lyder måske vildt.

Men 50 pct. mere bliver til i alt 12 døgnvagter pr. måned – 8 alm. + 4 ekstra – overarbejdet er dog faldende da flere af vores kollegaer, der valgte at tage til andre regioner, igen er på vej hjem til stationerne i lokalområderne.

Giv os arbejdsro

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi der er ansat ved Bios arbejder hårdt hver dag for, at kunne give borgerne i regionen en så sikker og stabil biosambulance tjeneste som mulig. Det betyder at vi for at sikre borgerne, har valgt at trække ekstra ordinært i arbejdstøjet, her i opstartsperioden. Det eneste, vi som Ambulancereddere, ønsker os i denne tid, er ro til at kunne udføre vores arbejde til gode for borgerne i regionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi lægger, som ansatte ved Bios, dagligt ryg til en masse ubehagelige rygter og historier, både om os som personer og om den virksomhed vi er ansat i. Derfor har vi intet behov for at vores egen fagforening 3F, kommer med denne kritik baseret på et i vores øjne meget tyndt grundlag. Da den kun er med til at skabe uro og utryghed for regionens borgere.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Samfund, Sønderborg

TrygFonden giver penge til to projekter i Sønderborg

19. august 2022 Samfund

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har uddelt penge til en række nye tryghedsskabende initiativer og projekter i regionen. I kategorien Børn og Unge får Sønderborg Andelsboligforening 746.882 kroner til projektet  ’Kulturfrontløber’, skriver Trygfonden i en pressemeddelelse. Et mål for TrygFonden er, at flere voksne kan realisere og fastholde en sund livsstil, have et trygt […]

Læs mere...