Debat: Aftalen mellem KL og regeringen rammer ældre, unge og syge

14. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver:

Den nye aftale mellem KL og regeringen er en elendig aftale for vores ældre, unge og syge. Men desværre er den ikke uventet, for når man har en regering, som i den grad har kastet rundt med pengene siden, de kom til, ja så får det konsekvenser.

Danmark stemte den 1. juni ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet, og det kommer nu til at koste den nette sum af 13 milliarder ekstra til EU, og så er det også bestemt at SAS’ gæld på 3,5 milliarder skal eftergives, samt at staten indkøber en større aktieandel i SAS – fra 22 procent til 30 – hvilket også koster milliarder af kroner, når man så lægger dette sammen med hvad Minkskandalen og Corona kommer til at koste, er det jo ikke mærkeligt at kassen snart er tom, hvis den ikke allerede er det, for ikke at sige i kæmpe minus.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg er det nu ikke gået meget bedre. I 2013 valgte man at hæve skatten med 93 millioner kroner  i stedet for at løse de økonomiske udfordringer, der er ved en kæmpe stor offentlig sektor. Havde man vist rettidig omhu, og fjernet en stor del af bureaukratiet, som skal administreres af den kæmpe sektor, ville vi have kunne sparet en masse penge her. Dette ville være en win-win, for med mindre bureaukrati og kontroller vil vi kunne sikre et langt bedre arbejdsmiljø, og dermed fastholde vores gode medarbejdere, så vores børn, syge og ældre også ville få en bedre hverdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Liberal Borgerliste savner vi virkelig et byråd, der tager økonomien seriøst og sætter tæring efter næring.

Udgangspunktet må altså være at de 93 millioner kroner skal retur i borgernes lommer, og så skal vi have sænket den kæmpe administration, for det er lidt underligt, at ser man på borgerservice, ja så er den godt nok ikke blevet bedre over årene, da den også blevet skåret så meget ned, at man snart ikke kan kalde den  borgerservice længere.

Ikke en gang busstationen er gået sparekniven forbi, her må passagerne stå og fryse i de kolde vintermåneder, blot for at vores kære borgmester kan få sig en ny brandstation med fuldtidsansatte 24/7 året rundt. Tænk på hvor dyrt det bliver. Også får vores folkevalgte den idé, at bruge penge på en app, så borgerne kan fungere som offentlige busser betalt af den enkelte borger – det er simpelthen no go.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man har i udvalget for de ældre arbejdet på, at fjerne unødvendige kontroller siden 2017, men intet er sket. Tiden må altså være inde til, at de får arbejdshandskerne på i det byråd og evt. lytter til de forslag der kommer ind.

Hvorfor ikke spørge de enkelte ansatte – det er da dem der ved bedst?

Med Liberal Borgerliste ved bordet, er vores varme hænder fredet, fordi de skal sikres en ordentlig hverdag.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...