Debat: Benzin- og gaspriserne viser vi skal skrue op for den grønne omstilling

10. marts 2022 Sønderborg

Borgmester Erik Lauritzen skriver:

Benzin- og gasprisernes himmelflugt gør det vist tydeligt for de allerfleste, hvor vigtigt det er for danskeres økonomi – og også for klimaets skyld  -at vi ikke bare fortsætter, men intensiverer udfasningen af de fossile brændstoffer. At vi får omlagt vores energiforbrug til vind, sol, biogas og andre vedvarende energikilder.

Men også at vi fortsætter arbejdet med at reducere energiforbruget.

Alt det har vi nu igennem 14 år knoklet på i Sønderborg kommune. ProjectZero er det offentlige-private partnerskab, der har faciliteret og både trukket og skubbet indsatser og investeringer så vi i dag er rigtig godt på vej til at nå målet om et CO2 -neutralt Sønderborg energisystem i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet godkendte før jul den Masterplan der skal bringe os helt i mål. Det er en omfattende og detaljeret plan for, hvordan en lang række aktører – virksomheder, kommune, borgere foreninger osv. – med et utal af indsatser sikrer at vi går foran i klimakampen og viser vejen for andre.

ProjectZero handler både om at løse klimaudfordringerne -tage vores del af slæbet- og at udvikle og præsentere fremtidens omkostningseffektive løsninger. Løsninger der kan eksporteres til hele landet, Europa – ja hele verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem 14 år ProjectZero været et fyrtårnsprojekt for skiftende byråd i Sønderborg kommune. Byrådet har regelmæssigt godkendt planer, løftet den kommunale del af opgaverne og stået last og brast med vore partnere og aktører i ProjectZero.

På den måde er vi nået over halvdelen af vejen mod nullet. Nu ligger planen klar -en plan som rigtig mange aktører og byrådet har komittet sig til. Det er stærkt.

Hverken Coronaen eller Ruslands trusler mod freden må sætte en stopper for indsatserne i den grønne omstilling. Ja konflikten med russerne gør indsatsen endnu mere nødvendig.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Socialdemokratiet lokalt er vi slet ikke i tvivl om vigtigheden af at fastholde og intensivere arbejdet i ProjectZero. Både for klimaets skyld, for uafhængighedens skyld og for jobskabelsens skyld. Vi har sat kursen – den skal vi holde.

Onsdag holdt jeg sidste statusmøde med Peter Rathje, som har stået i spidsen for ProjectZero i alle årene. En kæmpeindsats har han gjort, men han fortjener nu også at geare lidt ned og langsomt overgå til pensionisttilværelsen. Hver måned de seneste otte år har vi haft statusmøde og fulgt op på planerne og indsatserne i ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

En spændende rejse som jeg glæder mig til at fuldføre.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...