Debat: Bliver Sundgade-byggeriet spændende nok til at tiltrække andre end de kommende beboere?

21. november 2022 Sønderborg
Sundgadeprojektet
Sundgadeprojektet

Anders Stubkær, Radikale Venstre, skriver:

I dag, mandag, lancerer vinderne af kommunens arkitektkonkurrence deres forslag til, hvordan Sundgade-området kan udformes. Det kan ikke blive andet end interessant, når der sker i MultiKulturhuset klokken 19.

Sundgade-området fremstår som en temmelig usleben diamant i det indre Sønderborg, så det er positivt at kommunen gør noget, så både borgere og turister kan få mere glæde af området.

Det springende punkt er, om det nye arkitektforslag kan skabe rammer, der kommer til at tiltrække både nye boligejere og turister, men i allerhøjeste grad også tiltrække kommunens borgere på tværs af aldersgrupper.

Eksempelvis er området fra Alsik ud mod Verdens Ende er præget af nybyggeri, men fremstår i dag relativt uinteressant for alle andre end beboerne i området.

Jeg håber, at Sundgade ikke bare bliver et boligområde med en god udsigt, som man nøjes med blot at køre igennem, men at man som borger også får grund til at tage tilbage dertil og opleve stedet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...