Debat: Børn og Uddannelse giver herligt eksempel på omprioritering

14. marts 2016 Sønderborg

Tommy Jensen, Vollerup, skriver:

Formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen og direktøren for Børne- og uddannelsesforvaltnigen, Carsten Lund siger til SønderborgNYT 10. marts, at pengene skal derhen, hvor udfordringerne er i det det daglige.

Et herligt eksempel på omprioritering.

Samtidig påstår dir. Carsten Lund, at han sender et signal om, ”at det skal være synlig og målbart, hvad vi får for pengene”, samtidig med han siger:skole

Artiklen fortsætter under annoncen

”Men helt uden indblanding fra forvaltningen eller uden at bede om flere penge, så har…”

Det kan godt være, Carsten Lund ikke har bedt om flere penge. Hvis han, som direktør med ansvar for et budget på cirka 650 millioner kroner i Sønderborg Kommune, ikke mener at have fået flere kroner til folkeskolernes grundskoler, må det være mig tilladt at fremføre at kommunens regnskab for 2015 viser en stigning på 5,041 mio. kr. fra 2014; dette på trods af et elevfald på 345!

Det svarer til at Sønderborg Kommune bruger 34,86 mio. mere end landsgennemsnittet i lærerlønninger end landsgennemsnittet; og også at man har forøget omkostningen med 12,927 mio. kr. svarende til 5.042 kr. pr. elev på ét år.

Artiklen fortsætter under annoncen

For mig at se har Carsten Lund fået 12,927 mio. mere til forvaltning, da PL korrektionen ikke flytter noget hér!

Jeg siger ikke Carsten Lund lyver!

Jeg mener ikke at have læst nogen steder i referater fra kommunens forvaltninger , at Carsten Lund har tilbageleveret 12,927 mio. til kommunekassen bare for at holde omgangshøjde; – og da slet ikke de 34,86 mio. kr., som Sønderborg Kommune var dyrere end landsgennemsnittet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk