Debat: Borgmesteren bør tænke på at kernekraft kan levere stabil og billig energi

25. oktober 2022 Nordborg
Kernekraft-anlæg kan stå her ved halmfyret.
Kernekraft-anlæg kan stå her ved halmfyret.

Svend Aage Bek, Nordborg, skriver:

Borgmesteren vil ikke have kernekraft anlæg på Nordals, det har da selvfølgelig lov til at mene. Men som folkevalgt må man da kunne forvente, at han er bare lidt visionær. For det første, så er der jo sket en kolossal udvikling siden man for 37 år siden lavede en beslutning om, at man ikke ville have atomkraft i Danmark.

For det andet er det jo en hel anden teknologi, det bygger på og det er jo noget sludder, at det vil forurene Nordals og det har intet med Himmark at gøre.

Det kernekraftværk der evt. kommer på tale, er indbygget i en 40 fods container, der både laver strøm og varme til fjernvarmen og vil kunne placeres ved siden af de nye halmfyr.

Ønsket til dem, der vil styre vort land, er at I tænker fremad og til gavn for befolkningen, særligt nu hvor vi har brug for stabil og billig energi.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...