Debat: Borgmesteren skriver om Ring of Fire-dommen

4. juni 2018 Sønderborg

Borgmester Erik Lauritzen skriver:

I fredags blev der afsagt dom i sagen om ulykken ved 2017-udgaven af Breakdown i Sønderborg og den forfærdelige ulykke, der skete i forbindelse med aktiviteten Ring of Fire. Fra flere sider efterlyses, at kommunens ledelse udtaler sig om dommen og ansvaret. Udvalgsformand Stephan Kleinschmidt, som er politisk ansvarlig for kulturområdet, udtalte kort efter dommen, at vi tager dommen til efterretning og nærlæser nu rettens bemærkninger. Det har jeg brugt weekenden på, og det giver anledning til eftertanke.

Jeg vil gerne understrege, at jeg selv, byrådsmedlemmer, kommunaldirektøren, ledelse og medarbejderne i kulturforvaltningen – ja alle involverede – har været dybt berørt af hele sagen. Fra aftenen, hvor den ulykkelige hændelse brat afbrød et ellers sjovt og spændende arrangement, har vi fra kommunal side været fuldt fokuseret på, at støtte og hjælpe de børn og familier der blev ramt af flammerne. Vi har haft medarbejdere til løbende at følge situationen og følge op på, hvad vi kunne gøre for at hjælpe familierne. Det er tragisk, at disse børn og familier nu et år efter hændelsen kæmper med ar på sjæl og krop.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gør ondt at vide.

For os var det overraskende, at både den unge mand, der tilførte brandvæsken, og Skateklubben blev sigtet med krav om strenge straffe. Vi har i store træk afholdt os fra at kommentere på den løbende retssag da det jo –heldigvis- i et land som vores, ikke er op til hverken privatpersoner eller politikere at sigte eller dømme.

Nu er dommen faldet og man kan have forskellige holdninger til det rimelige i afgørelserne.  Jeg føler dybt med den unge mand, der er dømt for uagtsomhed. Men det var jo det det var – uagtsomhed. Og dermed også en ulykke som man ikke kan gardere sig 100 procent imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er i lokalsamfundet afhængige af at mange frivillige hver dag yder en stor indsats og løfter mange arrangementer.

Det er derfor vigtigt, at vi i denne situation ikke drager forhastede konsekvenser og dermed vanskeliggør et fremtidigt samarbejde mellem kommunen og de frivillige foreninger.

Forholdet om arbejdsgiveransvaret for gennemførelsen af arrangementet har netop utrolig stor betydning for dette samarbejde i fremtiden. Vi afventer nu, hvorvidt dommene ankes, men vi kan og vil tage rettens afgørelse til efterretning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen og kulturforvaltningen har ikke været sigtet i sagen og intet tyder på at de nødvendige forholdsregler ikke har været overholdt, men kommunen har ved planlægningen af arrangementet givet tilsagn om at have det overordnede erstatningsansvar.

Det ansvar står vi naturligvis ved.

Vi afventer derfor en proces, hvor der formentlig fremsættes erstatningskrav.

Det vil vi lade domstolene tage stilling til.

Også denne del af sagen vil forløbe uden at jeg vil deltage i den offentlige debat i medierne.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...