Debat: Børne- og Uddannelsesforvaltningen fortalte ikke alt om klagesagerne

28. september 2018 Sønderborg

Jørn Thrane, Ligeværd, skriver:

I gårsdagens artikel på SønderborgNYT, der handler Børne- og Uddannelsesforvaltningen, glemmer forvaltningsdirektør Carsten Lund at nævne, at alle de afgørelser, som juristen fra Min Private Rådgiver har klaget over, dem har Ankestyrelsen hjemvist, fordi forvaltningen ikke har undersøgt sagerne, som de er forpligtet til.

Forvaltningen har fået massiv kritik af Ankestyrelsen, der skriver, at forvaltningen ikke kan give afslag eller bringe ydelser til ophør med begrundelser som manglende samtykke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen får også kritik for ikke at have overholdt notatpligt. Det er faktisk et brud på loven.

Forvaltningen får også kritik for ikke at have overholdt tidsfristen for revurdering af en klage. Den er på fire måneder og forvaltningen har først sendt sagerne til Ankestyrelsen efter de fire måneder.

Der er også kritik for ikke at bruge klagerens beskrivelser i deres vurderingen – de bruger aldrig det, som forældrene fortæller. Og det kritiserer Ankestyrelsen også.

Ankestyrelsen har netop hjemvist ti sager, fordi forvaltningen ikke kan bruge de begrundelser, som den gør, for at bringe en ydelse til ophør.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Sønderborg

Placeringen af cykelsti fra Nybøl til Broager er godkendt

7. december 2022 Politik

På Teknik-, By og Borgerudvalgets møde tirsdag. kunne vi endelig godkende linjeførelsen på cykelstien Nybøl – Broager fra rundkørslen i Nybøl til lyskrydset i Broager. Det betyder også, at vi nu skal i dialog med berørte lodsejere, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. “Den del af cykelstien, som går gennem Nybøl, bliver i første om […]

Læs mere...