Debat: Børne- og Uddannelsesforvaltningen fortalte ikke alt om klagesagerne

28. september 2018 Sønderborg

Jørn Thrane, Ligeværd, skriver:

I gårsdagens artikel på SønderborgNYT, der handler Børne- og Uddannelsesforvaltningen, glemmer forvaltningsdirektør Carsten Lund at nævne, at alle de afgørelser, som juristen fra Min Private Rådgiver har klaget over, dem har Ankestyrelsen hjemvist, fordi forvaltningen ikke har undersøgt sagerne, som de er forpligtet til.

Forvaltningen har fået massiv kritik af Ankestyrelsen, der skriver, at forvaltningen ikke kan give afslag eller bringe ydelser til ophør med begrundelser som manglende samtykke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen får også kritik for ikke at have overholdt notatpligt. Det er faktisk et brud på loven.

Forvaltningen får også kritik for ikke at have overholdt tidsfristen for revurdering af en klage. Den er på fire måneder og forvaltningen har først sendt sagerne til Ankestyrelsen efter de fire måneder.

Der er også kritik for ikke at bruge klagerens beskrivelser i deres vurderingen – de bruger aldrig det, som forældrene fortæller. Og det kritiserer Ankestyrelsen også.

Ankestyrelsen har netop hjemvist ti sager, fordi forvaltningen ikke kan bruge de begrundelser, som den gør, for at bringe en ydelse til ophør.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...