Debat: Brug frivillige brandfolk mere og indsatsledere mindre

10. marts 2015 Sønderborg

Medlem af Venstre Henrik Juul Nielsen, skriver:

Det undrer mig, at man i Sønderborg bliver ved med at fokusere på at lukke små brandværn, når det helt tydeligt ikke gavner noget i budgettet.

Sønderborg skal, som andre byer, spare på beredskabet Det er noget Venstre er meget uenig i, men beslutningen kommer fra Folketinget og kan ikke ændres.

Henrik Juul Nielsen foreslår en måde til at spare på brand-budgettet.

Henrik Juul Nielsen foreslår en måde til at spare på brand-budgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvorfor bliver der så ikke sparet de steder, der batter? Her kan nævnes at indsatslederne kun bør bruges ved større indsatser og ikke ved småbrande eller mindre forurening. Og så burde man nøje overveje, hvad man bruger de deltidsbrandfolk til, når de uanset opgaven koster minimu 3 timers løn.

Læg så mange opgaver ud på de frivillige stationer, omfordel opgaverne så de stationer, der er her i dag, fungerer, bliver brugt meget mere, og tænk først og fremmest på transporttid, inden der tænkes på selve stationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved altid at bruge nærmeste værn, der fornuftigt vil kunne klare en opgave, så spares der på diesel.

I dag uddanner vi tekniske holdledere. De kan med fordel bruges til alle de lette opgaver, som eks. bilbrand i det fri, containerbrand i det fri, mindre forureninger osv.

Det giver ikke mening at sende en indsatsleder skal ud til stedet for derefter at kalde et værn op. Kaldes et frivilligt værn fra start, koster det i princippet kun diesel. Derfor burde et udkald først gå til nærmeste station, som så har ansvaret for en givende opgave.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gør de med stor succes i Kolding, og det har ikke medført en ringere service for borgerne, tvært i mod.

Vi skal spare ja, men så gør det dog på en smart måde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...