Debat: Byrådsmedlem ser flere løsninger på P-udfordringerne i Nordborg

Nordborg. Pressetoto
Nordborg. Pressetoto
16. april 2024 Debat Skrevet af: Redaktion

Byrådsmedlem Kirsten Bachmann, Slesvigsk Parti, skriver:

Der har over længere tid været en del borgerhenvendelser og nu også en større mediebevågenhed over området Østerlund i Nordborg. Derfor har jeg været ude og se på området. Uden tvivl kan det være svært at sige, om det er fortov eller parkeringsplads. Meget er blevet skrevet og ikke alt er fakta.

Lokalplaner i dag indeholder generelt set trafikale forhold med vejadgang til området. Parkering beskrives i forhold til hvor mange parkeringspladser, der skal være til stede til antallet af husstande.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bestemmelser om standsning og parkering reguleres i færdselsloven, og afmærkningen i vejreglerne. Kommunerne har således ikke lovhjemmel til at træffe bestemmelse om standsning og parkering i en lokalplan.

Den eksisterende lokalplan fra 1972, som findes på plandata.dk, beskriver ikke mulighed for parkering.

Fortovets beskaffenhed er vurderet og de er nærværende sag vurderet som fortove. Fortove er til for at tage hensyn til de bløde trafikanter som børn og ældre, der kommer fra det veludbyggede stinet i området. En mor skal kunne passere trygt med en barnevogn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uagtet dette, er det vigtig at finde løsninger, fordi ingen er tjent med den usikkerhed der skabes lige nu. For at skabe ro til en endelig afklaring, vil jeg arbejde for, at der ikke kommer flere parkeringsvagter i området. Der skal der tages et politiske ansvar og sagen vil blive sat på Teknik, By og Boligudvalgets næste møde.

Jeg ser flere løsninger – for eksempel færdiggørelse af fortovene, så der skabes en sammenhæng i området, eller at vi tillader parkering på med to hjul på fortovet, så biler uhindret kan passere hinanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sagen har stået på for længe og nu skal der arbejdes i løsninger, og det håber jeg der er politisk vilje til.

27. maj 2024 Erhverv, Sydals

Generalforsamling: SONFOR fortalte om milliardinvestering og honorarstigning

27. maj 2024 Erhverv

Der var flere emner på bordet til SONFORs generalforsamling i BC Syds lokaler i Mommark og generalforsamlingen var for første gang nogensinde åben for borgerne i Sønderborg, som jo er kunder i firmaet. “I SONFOR har vi sidste år håndteret 71.859 tons affald og heraf er 54,4 procent genanvendt”, sagde bestyrelsesformand Ellen Trane Nørby, som […]

Læs mere...