Debat: Den kommunale erhvervsstøtte

8. februar 2016 Sønderborg

Tommy Jensen, Vollerup, skriver:rådhus6

Peter Hansen, Venstre rejser spørgsmålet om, hvor grænsen går for kommunal erhvervsstøtte, og hvordan dette skal prioriteres.

Peter Hansen deler spørgsmålet i fire dele.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nemlig:

Erhvervsfremme i udlandet.

Kommunal erhvervsstøtte, generelt.

Det principielle i kommunal erhvervsstøtte og endelig en prioritering.

Hertil kommer spørgsmålet om, hvor økonomien skal styres – Vækstråd eller kommunal pulje.

Mig bekendt er det ikke en kommunal opgave, at støtte lokale virksomheder, det være sig private eller offentlige i forbindelse med aktivitetsfremme i udlandet.

Den opgave varetages af staten, og er ikke en kommunal kerneydelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Heri det principielle: Det er derfor tillige uden for prioritering.

Erhvervsvenlighedrådhus1

Derimod er kommunal erhvervsstøtte både principiel og prioriteringsværdig, når den har til formål at optimere erhvervslivets rammevilkår, og erhvervsstøtten vil hér ligge indenfor skiven. Rammevilkårene handler om de vilkår, der skal gøre kommunen attraktiv for erhvervslivet til at drive aktivitet i kommunen. Rammevilkår i kommunen omhandler ikke støtte til aktiviteter andre steder end inden for kommunegrænsen, da det ekstraordinære og eksportmæssige varetages og betales af staten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det korte af det lange er da hér: Hvad hjælper Aase Nyegaard med i kinesiens land , når kommunens rammevilkår/erhvervsvenlighed iflg. DI for fjerde år i træk eller så længe målingen har fundet sted, nu truer med, hvis trenden fortsætter at ryge helt under ud af listen?)

Det principielle må da blive, at erhvervsfremme sker ved optimering af rammevilkårene i virksomhedernes hjemkommune og prioriteres alene af kommunalbestyrelsen, da rammevilkår er strukturelt bestemte vilkår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vækstrådet skal kun have budget til drift af vækstrådet.

Byrådsmedlemmer og erhvervslivrådhus

Deltagelse ved byrådsrepræsentanter i forbindelse med erhvervsfremme for lokale virksomheder i forbindelse med udlandsbesøg på virksomhedernes domicil i kommunen ligger indenfor skiven.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deltagelse i udlandet kan finde sted efter afgørelse i Byrådet ii forbindelse med vedtagelse af ekstrabevilling til formålet.

Det næste spørgsmål fra et kompetent byrådsmedlem kunne passende være:

Er vi overhovedet i stand til at på økonomisk forsvarlig vis at forvalte det kommunale selvstyre i Sønderborg Kommune?

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...