Debat: Den moderne kontanthjælp

3. oktober 2015 Sundeved

SF-formand Jørgen Jørgensen, skriver:

Man tror det er løgn. Så udspekuleret gemen kan selv Venstre ikke være. Men den er god nok. Først afskaffer man den af de røde partier indførte fattigdomsgrænse, hvorfor der hokus pokus så ingen fattige er mere.

Afskaffer man fartgrænserne, så kører ingen for stærkt mere.

Den ny kontanthjælp gør børn fattigere.

Den ny kontanthjælp gør børn fattigere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så indfører man med størst mulig spin ”et moderne kontanthjælpsloft”, der gør de fattige på kontanthjælp og deres børn endnu fattigere. Men det må jo blive en påstand, fordi man kan jo ikke måle udviklingen i fattige mere. Fattigdomsgrænse er jo desværre afskaffet.

Deri det gemene.

Og det udspekulerede.

Hvad der er endnu mere absurd er, at begrundelsen for det ”moderne kontanthjælpsloft”, er at skabe et incitament, en gulerod, så at de fattige kontanthjælpsmodtagere vil tage et arbejde. Som om det eneste der motiverer mennesker er penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Typisk borgerlig, ideologisk tankegods.

Det er og bliver en økonomiske straffeaktion mod samfundets svageste alene af den grund, at de ufaglærte jobs, man vil tvinge kontanthjælpsmodtagerne ud i, er ikke eksisterende.

I stedet for at skabe flere jobs, pisker man dem der søger ét.

Det er vel dét, man kan kalde ”at rette smed for bager”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Erhverv, Sønderborg

Skal du med til en skøn dinnerkoncert hvor Mads Langer er på scenen?

15. august 2022 Erhverv

Lørdag den 10. september er Mads Langer på Sergenten på Sønderborg Kaserne, hvor han spiller en dinnerkoncert. Hotel Alsiks stjernekok, Jesper Koch, og hans stab byder på en tre-retters menu med buffet som hovedret, inden stjernemusikeren går på scenen. “Vi glæder os rigtigt meget til at byde gæsterne velkommen til en menu og en koncert […]

Læs mere...