Debat: Der er faktisk forskel på partierne, skriver medlem af Venstre

Der er forskel på røde og blå partier. Arkivfoto: Ole Kæhler
Der er forskel på røde og blå partier. Arkivfoto: Ole Kæhler
12. april 2024 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Ingrid Johannsen, Vesntre, skriver:

I sagen om fælles ledelse på Rinkenæs og Gråsten skoler samt for Lysabild og Hørup Centralskole er det bemærkelsesværdigt, at Socialdemokratiet er så bange for at erkende, at der rent faktisk er forskel på partierne. Men der er forskel, og det skal borgerne da vide, når de stemmer.

Venstre kæmper for de mindre lokalsamfund, og her står velfungerende skoler i centrum både som læringssteder og kulturelle samlingspunkter. Det er simpelthen en del af vores ideologiske DNA.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden Socialdemokratiet vandt borgmesterposten i Sønderborg Kommune i 2014, har økonomien sejlet. Borgerne har oplevet store skattestigninger, men de har ikke fået bedre service. Tværtimod.

Den dårlige kommune-økonomi har sendt Socialdemokratiet på evig jagt efter spareforslag. Således var det også en spareøvelse at foreslå fælles ledelse på Rinkenæs og Gråsten skoler samt for Lysabild og Hørup Centralskole.

Stordrift kan i visse sammenhænge være optimalt, men det fungerer sjældent godt, når skoleledelse centraliseres. For her ender de små som taberne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle kommuner oplever i disse år en stigning med elever, som kan have diagnoser og have særlige behov, eller som er socialt udfordret. Bl.a. derfor er det afgørende, at alle skoler har en nærværende ledelse med kort afstand til forældrene.

Debatten om fælles ledelse viser desværre, at Socialdemokratiet har mere travlt med at føre krig mod Venstre end at tænke på borgernes og børnenes bedste.

 

 

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...