Debat: Det er bedre at bygge nyt end at renovere Nordals-Skolen

8. marts 2022 Nordborg

Byrådsmedlem Jimmy Simonsen, Venstre, skriver:

På det seneste møde i Børne- og Uddannelsesudvakget havde vi et punkt på dagsordenen om vores fælles folkeskole i Nordborg. Der er nedsat et kommissorium, som skal komme frem med en masterplan for Nordals Skolen og det er jeg blevet en del af.

Jeg ser gerne, at vi i den forbindelse, ser på mulighederne for at åbne skolen op i forhold til Stationsvej i samarbejde med gruppen ’Masterplan for Nordals’ samt ser på muligheden for at bygge en ny skole i stedet for at renovere – eller undersøge om den nyeste del af skolen kan anvendes sammen med en ny tilbygning, så skolen kan blive del af den nye bymidte

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved kun at se på et rent renoveringsprojekt, kan man ikke skabe en skole der er 100 procent energieffektiv, hvilket ikke ligger i tråd med vores ambition om at blive CO2-neutral i 2029 og ProjectZero. I den forbindelse mener jeg, at vi som kommune skal gå forrest. Derudover vil man ved en ombygning og renovering altid skulle gå på kompromis med den optimale indretning.

Jeg ser også, at skolen skal kunne rumme meget mere som skole – også når skolen er lukket. Hvis skoleområdet bliver bygget, så vi har mulighed for at samle andre offentlige funktioner, såsom bibliotek, borgerservice samt et multikulturhus, så borgere, lokale foreninger og klubber osv. har mulighed for at bruge skolen, som man har gjort med de aktiviteter, der er på Nordborghus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil derved blive frigivet nogle områder i byen til andre formål. Det vil give mulighed for at udvikle på bl.a. området ved det gamle bibliotek, hvor der kan bygges nyt boligområde. Nye boliger er og vil der blive mangel på i fremtiden.

I 2024 åbner Nordborg Resort, hvor der skal bruges 250-300 medarbejdere og ej at forglemme er der stor søgning og udvikling af de små SMV’er på Nordals og der skal Nordals være klar til at tilbyde dem en bolig. Det gamle Nordborghus som søcafé eller restaurant vil være fantastisk og give liv ved det nyoprettede Søparken. Mulighederne er mange.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover mener jeg, at skoleprojektet skal kunne rumme et rigtigt turistkontor til de mange turister, der forventes til området de kommende år.

Alle ideer og forslag kræver selvfølgelig noget politisk vilje og opbakning af byrådet.

Der er ingen tvivl om at Sønderborg Kommunes næststørste by, Nordborg, er i en positiv udvikling, det skal vi alle huske at italesætte.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...